Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș ajunge la opt victorii consecutive în LNBM, după succesul cu SCM U Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.03.2022

FC Argeș ajunge la opt victorii consecutive în LNBM, după succesul cu SCM U Craiova

SCM U Craiova a pierdut și returul cu FC Argeș, după eșecul din prima jumătate a campionatului, de la Pitești. Trupa din Trivale s-a impus cu scorul de 90-74 și ajunge la un bilanț de 17-4, pe când adversarii lor au 13 succese și 6 eșecuri.

Michalis Kakiouzis a început cu Troy Franklin, Aurelian Gavriloaia, Michael Qualls, Titus Robinson și Shamarkus Kennedy. Tudor Costescu i-a titularizat pe Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Toarlyn Fitzpatrick, Nikola Jevtovic.

Partida a început spectaculos, cu un alley-oop al lui Kennedy din pasa lui Franklin. Fitzpatrick a fost primul marcator al piteștenilor, reușind patru puncte consecutive. Gavriloaia l-a învins pe Seppala cu un crossover și a înscris prima triplă a confruntării. Jeremic a înscris și el de afară, iar scorul era 7-9, înainte ca Shamarkus să egaleze cu un coș de la semi-distanță. Măciucă și Jevtovic au lucrat excelent în pick and roll, iar sârbul a finalizat cu un dunk. Oaspeții au dat semne că se pot distanța prin jocul de interior, dar tripla lui Qualls o aducea pe Craiova la o singură posesie (18-20), înainte ca Gheorghe să puncteze de afară. Qualls a egalat cu un coș pe sirenă, iar după primul sfert, scorul era 23-23.

Fitzpatrick a deschis al doilea sfert cu un coș pe recuperare ofensivă. Wyatt a croșetat apărarea adversă pentru a egala. Gavriloaia i-a adus pe olteni în avantaj cu un coș din spatele arcului de cerc. Seppala și Gajovic i-au readus pe vulturi la conducere, înainte de un coș-fault spectaculos al lui Wyatt. După un layup al lui Vîrnă, Gajovic a înscris de la distanță și a dus scorul la 35-33, după care Kennedy a egalat cu un cârlig. Thornton a înscris și el de la distanță. Gavriloaia a fost faultat pe o aruncare de trei puncte, dar le-a ratat pe toate trei. Voinescu a pedepsit aceste ratări și i-a dus pe argeșeni la șase puncte, înainte de dunk-ul lui Kennedy. Shamarkus a reușit și un and-one, iar tabela indica 41-39 în favoarea oaspeților. Tot pivotul american a egalat cu un coș de sus, înaintea unui timeout al lui Costescu. Argeșenii au răspuns imediat cu un coș al lui Jevtovic. Troy Franklin a încheiat prima jumătate cu o triplă de la mare distanță, iar la pauza mare, scorul era egal (48-48).

Gheorghe a fost primul marcator al sfertului, din spatele semicercului. Trupa din Trivale s-a distanțat la cinci lungimi, prin aruncări libere si un floater al lui Fitzpatrick. Jevtovic a majorat diferența după un and-one în fața lui Kennedy. Pivotul oltenilor s-a revanșat cu încă un alley-oop finalizat, înainte de tripla lui Fitzpatrick. Avansul argesenilor a intrat în double-digits, după finalizarea lui Gajovic. Wyatt a spart gheața pentru gazde cu un floater, venit imediat după timeout. Hawley a înscris de afară cu un stepback, pentru a duce scorul la 57-64. Sfertul trei s-a încheiat cu ratări ale lui Fitzpatrick de la libere, respectiv Robinson de la distanță, iar FC Argeș conducea cu 68-60.

Gajovic a mărit avantajul oaspeților la 11 lungimi, printr-un coș de afară. După un coș al lui Hawley din interior, Fitzpatrick a bifat și el o triplă. Kennedy a mai adăugat o reușită personală, iar tabela indica 64-74, înainte ca Seppala să puncteze din nou de la distanță. Preț de câteva minute, cele două echipe au avut foarte multe ratări. Nikola Jevtovic a fost cel care a întrerupt seceta, reușind să înscrie de la linia de pedeapsă. Seppala a finalizat și el pe pătrundere, iar scorul era 66-80. Franklin a punctat la impresia artistică, iar pasa sa după un crossover a condus la o triplă a lui Gavriloaia. În cele din urmă, scorul final a fost 90-74 în favoarea argeșenilor.

Toarlyn Fitzpatrick a fost din nou providențial pentru FC Argeș și a terminat cu 20 de puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări. Ilari Seppala a înregistrat 14 puncte și 8 pase decisive, iar Goran Gajovic a terminat cu 14 puncte, de pe bancă. Shamarkus Kennedy a fost cel mai bun marcator al oltenilor. Nou-venitul a terminat al doilea meci din LNBM cu 26 de puncte, 8 recuperări și 3 capace. Khalif Wyatt a fost al doilea jucător al Craiovei în double digits, cu 15 puncte și 4 assist-uri. 

Următorul meci pentru Leii din Bănie este restanța cu Voluntari ce va avea loc pe 9 martie. FC Argeș va primi vizita lui CSM Oradea în etapa a 23-a.

*foto: Ionuț Greere

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Concludent
    Ca nu putem emite pretentii la semifinale,asa ca stam linistiti si nu mai visam cai verzi pe pereti,zmei cu aia mici,mielusei cu aia care conteaza!Ne-am obisnuit sa luam 90 de puncte pe teren propriu,o echipa de circari,indisciplinati total si nedispusi la niciun efort.Si ca paharul sa fie plin,marele menajer s-a exprimat recent ca e la fel de dedicat si entuziast ca la inceput,asa ca in urmatorii doi ani putem pune cruce oricaror aspiratii!
    Si e firesc sa felicitam invingatorii,care nu au individualitati,dar formeaza o echipa inchegata si luptatoare,cu o sansa reala la podium in contextul in care Oradea nu scapa de fluctuatiile majore in evolutii,iar Voluntariul,in opinia mea,au un joc colectiv inferior.Clujul nu se pune,caci putem spune cu adevarat ca sunt din alta liga!

    cu 2 ani în urmă (07.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!