Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball a obținut a opta victorie în Liga Națională

FC Argeș Basketball a obținut a opta victorie în Liga Națională

Astăzi, 24 noiembrie, etapa a zecea a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început cu duelul dintre CSM Petrolul Ploiești și FC Argeș Basketball. Primele trei sferturi ale partidei au fost echilibrate, apoi oaspeții au preluat controlul asupra jocului și s-au impus cu 90 la 82.

CSM Ploiești: Reginald Johnson Jr., Kenny Carpenter, Codruț Dinu, Bogdan Popa, Veljko Brkic,

FC Argeș Basketball: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Începutul meciului a fost foarte echilibrat: Douvier a marcat primul coș, apoi Popa a răspuns cu o triplă, urmând alte patru reușite ale lui Johnson, Carpenter și Andrieș. Principalul remarcat al acestei secvențe a fost Andrieș, care a izbutit trei coșuri de la distanță, iar alb-violeții s-au distanțat la trei posesii, 15-8, provocându-l pe Mihai Popa să ceară time-out. Indicațiile sale au dat roade, iar galben-albaștrii au realizat un parțial de 10-2, protagoniști fiind Shane Henry și Kenny Funderburk. Corey Allen, venit de pe bancă pentru oaspeți, a încheiat actul inaugural cu 7 puncte consecutive, iar FC Argeș Basketball conducea cu 26 la 22.

În debutul sfertului secund, Carpenter și Funderburk au înscris rapid cinci puncte și Nebojsa Vidic și-a utilizat foarte rapid un time-out. Disputa a rămas echilibrată, însă prahovenii s-au aflat mai mult la conducere, grație lui Brkic și a americanilor din lot. După o triplă a lui Johnson, scorul a devenit 40 la 33 pentru gazde, dar Jevtovic a răspuns imediat cu o acțiune la celălalt panou. Actul secund s-a încheiat cu cinci puncte marcate de Fometescu și Allen, prin care CSM Ploiești s-a apropiat la două puncte de adversari: 44-42.

După revenirea de la vestiare, argeșenii au marcat nouă din primele 11 puncte ale sfertului al treilea, prin Kelly, Douvier și Andrieș. Așadar, scorul a devenit 51-46 pentru FC Argeș Basketball, moment în care Popa a cerut un nou timp de odihnă. După reluarea jocului, Vlad Corpodean a înscris de la mare distanță, însă Jevtovic și Kelly au răspuns cu alte șase puncte. Brkic s-a remarcat printr-un slam-dunk, apoi Fometescu a refăcut diferența de șapte puncte, însă gazdele au revenit pe finalul penultimului act, la capătul căruia elevii lui Vidic conduceau cu 63 la 60.

Gazdele au început mai bine ultimul sfert și s-au apropiat la un punct, dar oaspeții s-au distanțat din nou la două posesii, fiind de neoprit în ofensivă. Cu puțin peste patru minute rămase din meci, Douvier a marcat o triplă și scorul a devenit 79 la 70. Ploieștenii au încercat să revină în meci, însă piteștenii nu le-au mai permis, iar FC Argeș Basketball și-a asigurat a opta victorie stagională: 90-82.

Liderii învingătoarei au fost Corey Allen (22 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Alin Andrieș (17 puncte, 4 recuperări), Nikola Jevtovic (16 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive), Bryce Douvier (13 puncte, 11 recuperări) și Tudor Fometescu (13 puncte, 3 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Veljko Brkic (23 de puncte, 5 recuperări), Kenny Funderburk (22 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări), Kenny Carpenter (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Reginald Johnson (10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, FC Argeș Basketball ajunge la un bilanț de opt victorii și o înfrângere. În schimb, CSM Petrolul Ploiești are trei meciuri câștigate și șase pierdute.

În următoarea rundă, argeșenii vor primi vizita lui CSM Focșani, în timp ce prahovenii vor juca în deplasare, pe terenul lui CSM Constanța.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Echipa
    Cred ca antrenorii au construit o echipa foarte buna, cu resurse limitate si care munceste cu multa incredere. Sa continue pe aceasta directie si e posibil ca produsul acestei munci sa fie o clasare pe podium in luna mai. Dar pana atunci sa fie sanatosi pe acest drum lung🏀🦅🟣

    cu 5 luni în urmă (25.11.2023)
    • Ciucâ:

      Felicitâri
      ptr parcursul de pânâ acum şi succes ın continuare. Ptr medalia de bronz aveți trei concurenți puternici:spectatorii din sibiu,ionuț georgescu şi costescu. Poate şi constanța,cu cei mai buni români(dupâ specialiştii baschet.ro),va intra şi ea ın calcule.

      cu 5 luni în urmă (25.11.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    usor, usor
    echipa isi consolideaza jocul si implicit urca in clasament. Probabil nu ne asteptam (eventual pitestenii), dar uite ca cei din Constanta dau rateuri, Sibiul si Timisoara ( pe plan intern) asisderea. Bafta.

    cu 5 luni în urmă (25.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!