Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball obține o victorie mare în disputa de acasă cu Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.03.2024

FC Argeș Basketball obține o victorie mare în disputa de acasă cu Rapid București

FC Argeș Basketball a ajuns la trei victorii consecutive în Top 10, la capătul meciului din etapa a cincea a fazei secunde de campionat cu Rapid București. Piteștenii i-au învins pe oaspeți cu scorul de 87-84 și urcă astfel la un bilanț de 8-5, în timp ce adversarii lor coboară la 5-8.

FC Argeș: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Chris Jones, Nikola Jevtovic

Rapid București: Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Toarlyn Fitzpatrick, Paulius Petrilevicius

Fitzpatrick a deblocat tabela împotriva fostei sale echipe cu un coș la inel. Jevtovic a adus primele patru puncte ale piteștenilor. Șomăcescu a egalat, iar Fometescu a bifat primul coș de trei al confruntării. Gîrbea și Pridgett au readus-o pe Rapid în avantaj, la 7-8. Smith a replicat cu un and-one. Allen și Andrieș au înscris triple consecutive prin care au mărit avansul piteștenilor la două posesii. Pridgett și Petrilevicius au replicat, dar gazdele au avut ultimele șapte puncte ale sfertului și conduceau cu 25-18.

Același Fitzpatrick a marcat primul coș și în sfertul secund. Allen a reușit cinci puncte la rând prin care diferența devenea pentru prima oară de două cifre. Hunter a răspuns cu un coș de trei, dar Jevtovic a venit imediat cu un coș pe recuperare ofensivă la care a obținut și libera suplimentară. Hunter a repetat apoi isprava de două ori și scorul ajungea la 33-29. Altit a urmat exemplul colegului său și reducea ecartul la o posesie. Hunter a revenit la obiceiul său și a marcat din nou din spatele arcului de cerc, iar giuleștenii au revenit la conducere prin Pridgett. La pauza mare, scorul era 40-43.

Altit a majorat diferența în debutul părții secunde. Jones a răspuns prin patru puncte la rând. Jevtovic i-a urmat exemplul și, prin două procedee spectaculoase în căciulă, a dus scorul la 48-45. El a punctat apoi de la semi-distanță și vulturii se distanțau la două posesii. Pridgett și-a readus echipa în joc marcând de două ori pe pătrundere. Tripla lui Hunter i-a readus pe alb-vișinii la conducere. Curry a egalat de la semi-distanță și tot el și-a adus apoi echipa în avantaj. Pridgett a stabilit scorul înaintea actului decisiv, 60-61, cu o triplă pe sirenă.

Hunter a lovit primul în sfertul al patrulea. Fometescu a egalat cu un coș de trei puncte. Cu un step-back de la distanță, Allen și-a adus echipa în avantaj. Curry și Jevtovic au lucrat împreună pentru a crea o diferență de două posesii, forțând un timeout al lui Tudor Costescu. Petrilevicius a redus apoi din deficit. Șomăcescu a restabilit egalitatea la 69, de la linia de libere. La jumătatea sfertului, tabela indica 70-73. Nebojsa Vidic a cerut timp de odihnă pentru elevii săi după ce Petrilevicius a marcat din nou de sub panou. Allen și Jevtovic au egalat cu un run de 5-0. Petrilevicius a răspuns de la libere pentro a întrerupe avântul alb-violeților, dar Allen cu o nouă triplă și două coșuri la inel a dus scorul la 82-79. Gîrbea a marcat în ultimul minut după un post-up agresiv. Allen avea să refacă diferența de trei puncte de la libere. Alb-vișiniii nu au putut să își creeze un avantaj în jocul liberelor pe final de meci și au cedat la final cu 87-84.

Corey Allen a fost de-a dreptul dominant de pe bancă și a strâns 29 de puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive. Nikola Jevtovic a avut 19 puncte și 7 recuperări, în timp ce Chris Jones a stat cu 13 puncte și 11 recuperări. Sayeed Pridgett s-a remarcat cu 23 de puncte, 7 recuperări și 5 assist-uri, iar Alex Hunter a venit cu 19 puncte de pe banca de rezerve.

În etapa următoare, FC Argeș primește vizita Coronei Brașov, iar Rapid București joacă acasă la CSM Oradea.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!