Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball primește vizita campioanei României în etapa secundă a LNBM

FC Argeș Basketball primește vizita campioanei României în etapa secundă a LNBM

Etapa secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin începe cu duelul dintre FC Argeș Basketball și U-BT Cluj-Napoca, echipe ce s-au întâlnit în semifinalele sezonului 2021-2022, atunci când ardelenii s-au impus în fața unei formații decimate de accidentări.

Pentru alb-negri, disputa cu piteștenii va fi ultimul test înaintea debutului în EuroCup, aceștia deplasându-se săptămâna următoare în Franța, la Bourg-en-Bresse. Trupa lui Mihai Silvășan a avut deja patru meciuri oficiale, reușind să câștige trei dintre acestea.

Ardelenii și-au adjudecat SuperCupa României, în fața lui CSO Voluntari, apoi au debutat cu succes în campionat, împotriva lui CSM Ploiești, iar în weekend au obținut calificarea în Final 8-ul Cupei României.

U-Banca Transilvania a cedat primul meci al grupei C, fiind învinsă de CS Dinamo București, însă, datorită victoriei cu CSA Steaua București și a succesului obținut de steliști în fața dinamoviștilor, s-a calificat mai departe în competiție.

Până acum, Leo Meindl a fost cel mai constant jucător al clujenilor, reușind să impresioneze adesea în faza ofensivă. În rest, liderii echipei lui Mihai Silvășan au fost în fiecare partidă alții. Patrick Richard a fost decisiv în SuperCupa României, Emi Cățe a jucat bine contra lui CSM Ploiești și CSA Steaua București, Andrija Stipanovic și Stefan Bircevic au avut momente bune în mai multe jocuri, în timp ce Karel Guzman a evoluat excelent în fața Stelei.

Jordan Taylor și Victor Sanders încă nu s-au integrat pe deplin în sistemul de joc al campioanei României, însă pauza de patru zile a fost, cu siguranță, folosită de antrenorii lui U-BT pentru a exersa scheme de joc și pentru a construi relațiile dintre jucători.

De partea cealaltă, FC Argeș Basketball a furnizat o victorie remarcabilă în Cupa României, obținând calificarea în Final 8, după două partide în care nu a impresionat. Trupa lui Milan Mitrovic a debutat în noul sezon la Sibiu, în Sala Transilvania, și a fost învinsă de formația gazdă.

Apoi piteștenii s-au deplasat la Ploiești, pentru meciurile din grupa A, și au suferit o nouă înfrângere, la 18 puncte, în fața lui CSM Oradea. Cu un coșaveraj de -18, alb-violeții aveau șanse foarte mici de a accede în faza următoare a Cupei României. Totuși, FC Argeș Basketball a reușit miracolul, s-a impus la 38 de puncte împotriva lui CSM Ploiești și a devenit cel mai bun lucky-loser din cele cinci grupe care s-au încheiat.

Trey Freeman și-a dat drumul la joc și a adunat 16 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, 3 intercepții și un capac, cu un procentaj de 88% din acțiune, în timp ce Dragan Zekovic și Nikola Jevtovic au fost dominanți sub panou.

De asemenea, Tudor Fometescu și Mihai Măciucă au reușit prestații solide în turneul din Cupa României așa că se anunță un duel interesant cu Patrick Richard și Nandor Kuti.

Reamintim că, deocamdată, regulamentul impune ca formațiile să joace cu cel puțin doi români în prima repriză și cu cel puțin unul în repriza secundă, fără să existe vreo limită de vârstă.

Duelul dintre FC Argeș Basketball și U-BT Cluj-Napoca are loc vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00, în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!