Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball revine în Sala Trivale cu un duel contra lui BC CSU Sibiu

FC Argeș Basketball revine în Sala Trivale cu un duel contra lui BC CSU Sibiu

Sâmbătă, 21 octombrie, FC Argeș Basketball va primi vizita lui BC CSU Sibiu, într-unul din derby-urile etapei a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații se află pe podiumul grupei B, având câte trei victorii în această stagiune, însă gazdele au și o înfrângere.

Primul eșec al piteștenilor în noua ediție a LNBM a venit chiar în runda a 4-a, când aceștia s-au deplasat pe terenul lui CSM CSU Oradea. Elevii lui Nebojsa Vidic au oferit o replică solidă în fața unei grupări care nu parcurge o perioadă prea bună însă, în cele din urmă, victoria le-a revenit vicecampionilor: 78-74.

Înainte de acest joc, alb-violeții izbutiseră să treacă de CSM Petrolul Ploiești (78-75), CSM Focșani (83-70) și de CS Vâlcea 1924 (87-73). Până în acest moment, liderul lui FC Argeș Basketball este Nikola Jevtovic, care are medii de 14.3 puncte, 7.5 recuperări, 1.8 capace și 1.5 pase decisive.

Și BC CSU Sibiu va aborda încleștarea din Sala Trivale după o înfrângere dureroasă suferită la mijlocul acestei săptămâni. Miercuri, 18 octombrie, galben-albaștrii au debutat în FIBA Europe Cup și, după o primă repriză dezastruoasă, au cedat în fața Caledoniei Gladiators, scor 68-80.

Înaintea acestui joc, trupa lui Tomas Rinkevicius avea cinci victorii consecutive: două în Cupa României și trei în campionat. În competiția internă, cei mai buni jucători ai sibienilor au fost Monyea Pratt (13.0 puncte, 7.7 recuperări, 4.7 pase decisive) și Yordan Minchev (9.7 puncte, 7.7 recuperări, 2.3 intercepții).

Bulgarul a fost liderul lui CSU Sibiu și în duelul cu Caledonia Gladiators, izbutind un double-double: 11 puncte, 11 recuperări.

Din punct de vedere al autohtonilor, gazdele se bazează, în mare parte, pe Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Mihai Gavrilă, Christian Chițu și Radu Voinescu. În schimb, oaspeții îi au pe Rareș Uță, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia și Nandor Kuti.

Duelul din Sala Trivale va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook - FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!