Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball s-a impus fără emoții în duelul cu SCM Timișoara

FC Argeș Basketball s-a impus fără emoții în duelul cu SCM Timișoara

FC Argeș Basketball s-a impus clar în meciul jucat pe teren propriu, contra celor de la SCM Ohma Timișoara, scor 95-73, în etapa a XVII-a din LNBM.

Fără Nikola Jevtovic și Alex Olah, FC Argeş a început partida în formula Seppala, Thornton, Jeremic, Măciucă, Fitzpatrick, în timp ce Timişoara i-a avut în primul cinci pe Strong, Gajic, Lilov, Petrescu și Komatina.

Seppala a deschis meciul cu trei libere, iar Fitzpatrick a marcat o triplă și a reușit mai multe capace în debutul meciului, grație cărora argeșenii și-au asigurat la începutul partidei un avantaj de 10-4. Timișoara a redus ecartul la o singură posesie (12-9). A urmat însă un run de 10-0 pentru piteșteni, cu două triple semnate de Jeremic, iar după primul sfert scorul era 24-13 pentru FC Argeș.

Dominarea gazdelor a continuat și în sfertul secund, deschis de FC Argeș cu un nou run de 13-2, cu Gajovic și Fitzpatrick în prim-plan. Komatina a rupt seria piteștenilor, cu o triplă după o recuperare ofensivă (37-18). Radu Voinescu a dus din nou Piteștiul la 20 de puncte diferență (42-22), Laci Lazar a punctat printr-un alley-oop, dar Gajovic a răspuns cu două triple iar Măciucă pe contraatac a semnat punctul 50 pentru FC Argeș. La ultima fază, Fitzpatrick a marcat o triplă pe sirenă cu care a stabilit scorul la pauză, 53-28.

https://www.instagram.com/p/CZFGpZloMRd/

Mladen Jeremic a marcat primele opt puncte pentru piteșteni, Laci Lazar a semnat din nou prima reușită pentru timișoreni. De remarcat și primele puncte înscrise în LNBM de tânărul Roland Stanciu. Gajovic a repus direct de sub panou și i-a mai oferit o pasă decisivă și două puncte lui Jeremic iar Thonrton a înscris o nouă triplă (66-38). Piteștiul a continuat prestația generoasă în ofensivă și după 30 de minute scorul era 79-48 pentru argeșeni. În sfertul 4 ambele echipe au golit băncile, iar în cele din urmă oaspeții au mai redus din ecart iar FC Argeș s-a impus cu 95-73.

Goran Gajovic a avut o prestație eficientă, cu 20 de puncte, cu 7/8 din acțiune și 4/4 de la 3 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Mladen Jeremic a marcat 18 puncte, Fitzpatrick 13, Mihai Măciucă 11 și Ray Thornton 11 puncte cu 10 recuperări. De partea cealaltă, Laci Lazar a adunat 16 puncte cu 6 recuperări, Milos Komatina 11 puncte și Adam Mirkovic 10.

După această victorie, FC Argeș Basketball ajunge la 13-4 în LNBM, în timp ce SCM Ohma Timișoara coboară la 7-8. Etapa viitoare piteștenii ar trebui să joace în deplasare, la CSM Focșani, în timp ce SCM Timișoara ar trebui să primească vizita celor de la Dinamo București.

*foto: facebook FC Argeș Basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    bravo dragane
    ramane cum ai spus tu nu demult:„nu ne-am periclitat obiectivul ”🤣
    ai avut dreptate locul 10 nu ni-l poate lua nimeni

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Penibil
    ca nu au acceptat amanarea

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde
  • Csm.O :

    Amânare
    Pentru ce să accepte Piteștiul amânarea? Jucătorii Timișoarei au ieșit din izolare joi, Piteștiul a avut 3 meciuri Intr o săptămână. Să se amâne pentru că i Olah accidentat? Și la Pitești a fost accidentat Jeftovic, unul dintre cei mai buni jucători ai lor. Plus că jucătorii indiferent că au avut covid, in orice sport, se pot antrena fizic acasă, foarte rar sunt cazuri severe la sportivi. Vedem și la fotbal, ies din izolare cu o zi înainte de meci și aleargă 90 de minute. Și oricum, regulamentul ar trebui sa fie clar, să nu existe varianta ca o echipa sa fie de acord sau nu cu o amânare. Oricum e diferența de valoare între cele două echipe în acest sezon.

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Astenia
    si scaderea capacitatii de efort sunt simptome dominante la imbolnavirea cu Omicron. Sigur exista si fair-play dar la Arges nu este intradevar cazul

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!