Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball trece de Rapid București și termină sezonul regulat pe locul patru

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.04.2022

FC Argeș Basketball trece de Rapid București și termină sezonul regulat pe locul patru

FC Argeș Basketball a încheiat cu o victorie sezonul regulat din Liga Națională. Piteștenii au învis-o pe Rapid București cu scorul de 95-72 și se pregătește pentru prima rundă de play-off.

Rapid București: Bariș Aktaș, Jagan Mosely, Luca Vasile, Jordan Swopshire, Nikola Stanojevic

FC Argeș Basketball: Radu Voinescu, Goran Gajovic, Mladen Jeremic, Toarlyn Fitzpatrick, Kostas Gontikas

Stanojevic a dezhgețat tabela de la linia de libere, înaintea triplei lui Voinescu. Gontikas și Gajovic au mărit ecartul de pe tabelă. Mosely a dus scorul la 4-7, dar Jeremic și Voinescu au răspuns de la distanță, înainte de un timeout al rapidiștilor. Mosely a reacționat bine și a punctat din interior. Jeremic a răspuns cu un nou coș de afară. Replica lui Stanojevic nu a întârziat să apară. Gontikas a dus scorul la 18-11 cu un layup în interior. Jevtovic a reușit primul coș de la revenirea pe parchet. Aktaș și Mosely au făcut ca tabela să indice 15-20. După primul sfert, scorul era 24-28 pentru piteșteni.

Aktaș a deschis al doilea parțial cu un coș de trei. Gajovic a răspuns cu o pătrundere spectaculoasă. Swopshire și-a adus echipa în avantaj cu patru puncte consecutive. Seppala a înscris de afară și a dus scorul la 31-33. După câteva minute fără realizări de ambele părți, Măciucă a spart gheața de la libere. Și a făcut ca echipa sa să conducă cu 34-32. Costescu a cerut timeout după un cârlig reușit de Stanojevic (34-36). Fitzpatrick și Jeremic au adus patru puncte consecutive pentru vulturi, înainte ca Mosely să bifeze o triplă cu fault. La pauza mare, scorul era 39-48.

Swopshire și Gontikas au inaugurat a doua jumătate cu câte un coș din interior. Măciucă a venit cu un coș de trei prin care a dus scorul la 53-41. Fitzpatrick și Stanojevic s-au înscris și ei în concursul aruncărilor de trei puncte. Aktaș a redus diferența la 10 lungimi (46-56) de la libere. Gajovic a replicat prin două reușite de sub inel. Jeremic a lovit de la distanță și a dus scorul la 64-48. Gajovic a mărit avantajul echipei sale la 19 lungimi cu încă un coș de trei. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 55-73.

Gontikas a dus scorul la 75-55, înaintea triplei reușite de Sandu. Aktaș a redus diferența la 15 lungimi. Seppala și Swopshire s-au duelat apoi în reușite de la distanță. Odagiu a înscris și el, dar Măciucă a oprit run-ul de 10-3 al adversarilor cu patru puncte consecutive. Mosely i-a răspuns de la libere, înaintea unei triple a lui Gheorghe. Jeremic i-a urmat exemplul și a dus scorul la 88-67. Măciucă s-a trecut și el pe lista marcatorilor de la trei puncte. Scorul final a fost 95-72.

Goran Gajovic a adunat 15 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Mladen Jeremic a înscris 17 puncte, iar Mihai Măciucă a înregistrat un season-high cu 20 de puncte. Din tabăra adversă s-au remarcat Jagan Mosely (19 puncte) și Nikola Stanojevic cu 14 puncte și 13 recuperări.

FC Argeș Basketball termină sezonul pe locul patru, cu un bilanț de 22-8. Piteștenii vor da piept cu SCM U Craiova în prima rundă de play-off, unde vor avea avantajul terenului propriu. Rapid termină sezonul pe locul 13, cu un bilanț de 9-21.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!