Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball, victorie fără probleme pe terenul lui CSM Târgu Jiu

FC Argeș Basketball, victorie fără probleme pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Astăzi, 26 noiembrie, CSM Târgu Jiu a primit vizita lui FC Argeș Basketball, într-un meci din cadrul etapei a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oaspeții au controlat jocul de la început până la final și s-au impus cu 80 la 60, obținând a treia victorie stagională.

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe, Dylan Frye, Bogdan Penciu, Thomas Kottas, Octavian Ilie

FC Argeș Basketball: Josh Cunningham, Tudor Fometescu, Nikola Jevtovic, James Freeman, Mihai Măciucă

După două minute de joc, oaspeții au marcat primul coș al partidei, care a dat startul unui parțial de 10-2, provocându-le pe gazde să solicite un timp de odihnă. După indicațiile primite, Xavier Cannefax a început să se implice tot mai mult în ofensivă, însă FC Argeș a continuat să controleze meciul. Drept consecință, la finalul actului inaugural, scorul era 21 la 10 pentru alb-violeți.

În debutul actului secund, gorjenii au izbutit un run de 7-2, grație aceluiași Cannefax. De partea cealaltă, Jevtovic și-a făcut foarte bine treaba în atac, iar elevii lui Milan Mitrovic s-au menținut la conducere. Freeman, Cunningham și Măciucă au marcat 11 puncte consecutive, iar alb-albaștrii au fost fără replică în această perioadă. Pe finalul secvenței, CSM Târgu Jiu a mai înscris patru puncte iar, la pauză, scorul era 39 la 26 pentru FC Argeș Basketball.

După revenirea de la vestiare, tot piteștenii au fost cei care au jucat mai bine, aceștia reușind, la jumătatea sfertului al treilea, să se distanțeze la 20 de puncte: 48-28. A urmat un parțial de 12-5 al gazdelor, iar oaspeții s-au văzut nevoiți să ceară un timp de odihnă. În cele din urmă, înaintea actului decisiv, FC Argeș Basketball conducea cu 61 la 46.

În ultimele zece minute, piteștenii au ținut foarte bine de avantaj, nu le-au permis gorjenilor să revină și s-au impus cu 80 la 60. Liderii trupei învingătoare au fost Dragan Zekovic (18 puncte, 9 recuperări), Josh Cunningham (14 puncte, 10 recuperări) și Nikola Jevtovic și James Freeman cu câte 12 puncte.

De partea cealaltă, s-a remarcat Xavier Cannefax, cu 17 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Datorită acestui succes, FC Argeș Basketball ajunge la un bilanț de 3-3, înaintea confruntării cu Rapid București din runda a șaptea. În schimb, CSM Târgu Jiu are 0-6 și o așteaptă, în următoarea etapă, o nouă confruntare dificilă, cu SCM U Craiova.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!