Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș câștigă categoric derby-ul Sudului cu CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.04.2023

FC Argeș câștigă categoric derby-ul Sudului cu CSO Voluntari

FC Argeș și-a continuat seria de invincibilitate în Pitești Arena și după al patrulea meci. Alb-violeții au trecut de CSO Voluntari în etapa a noua din Top 10 cu scorul de 85-62 și ajung astfel la un bilanț de 7-10. Adversarii lor se situează la 8-8.

FC Argeș: CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Joe Lawson, Nikola Jevtovic

CSO Voluntari: Maurice Watson, Toddrick Gotcher, David Vida, Rolland Torok, Eric Thompson

Watson a dezghețat tabela cu o reușită pe pătrundere. Cei doi pivoți titulari s-au duelat apoi în reușite din interior, până la scorul de 4-4. Gotcher a marcat și el printr-un floater, înainte ca Măciucă să marcheze de sub inel. Thompson a animat disputa cu un slam-dunk, iar liberele lui Jevtovic și Gotcher duceau scorul la 8-10. Wilson egala de la semi-distanță. Thompson a răspuns cu un alley-oop. Gazdele au trecut pentru prima oară în avantaj după două coșuri consecutive marcate de Wilson și Jevtovic (14-12). Watson a egalat de la semi-distanță și Torok a marcat și el cu un slam-dunk. A urmat un run de 8-0 al alb-violeților, al cărui protagonist a fost Măciucă cu două coșuri de la distanță, iar scorul devenea 22-16. În cele din urmă, după primele 10 minute, FC Argeș conducea cu 27-23.

Planinic a deschis a doua jumătate cu o reușită la inel și reducea ecartul la doar o posesie. Massey a răspuns cu un stop-șut de la semi-distanță. Jevtovic a dus scorul la 31-26 cu un coș pe finalul cronometrului de atac. Ainars Bagatskis a cerut un timeout după ce diferența de pe tabelă devenea de șapte puncte. Watson a întrerupt run-ul adversarilor, înainte ca Măciucă să transforme avansul echipei sale în unul de două cifre cu un nou coș de trei (38-28). Tohătan a răspuns rapid prin același procedeu. După mai multe momente de secetă de ambele părți, Fometescu a marcat cu un coș de la distanță. Răspunsul lui Morris nu a întârziat să apară. La pauza mare, FC Argeș conducea cu 45-34, datorită unui coș pe sirenă al lui Cunningham.

Măciucă a continuat evoluția excelentă și a inaugurat a doua repriză cu un nou coș de la distanță. Gotcher de la libere și Morris cu un coș de trei au redus diferența la 10 lungimi (48-38), înaintea reușitei din interior a lui Lawson. Avansul piteștenilor a continuat să crească, iar Wilson și Massey au reușit să ducă scorul la 56-40. Măciucă a forțat un timeout al adversarilor la scorul de 58-40. Moore a oprit seceta de patru minute a gazdelor cu un coș pe pătrundere și un and-one în tranziție. Măciucă a încercat să taie aripile adversarilor cu un coș de afară, dar Morris a replicat prin același procedeu. Gazdele au închis ultimul sfert cu opt puncte la rând, cireașa de pe tort fiind pusă de tripla lui Gavrilă, iar scorul înaintea actului decisive era 68-50.

Ecartul devenea de 20 de puncte în debutul sfertului datorită lui Cunningham. Milutinovic a majorat diferența trecându-se și el pe lista marcatorilor de la distanță. Planinic și Watson au marcat primele puncte ale ilfovenilor în ultimul sfert, iar scorul devenea 75-58, după câte două reușite de fiecare. Ilfovenii au venit la 15 puncte, înainte ca Gavrilă să oprească run-ul oaspeților. Diferența redevenea de 20 de puncte datorită lui Milutinovic. În cele din urmă, FC Argeș s-a impus cu scorul de 85-62.

Mihai Măciucă a fost omul meciului și a terminat cu 22 de puncte înscrise. Nikola Jevtovic a avut 14 puncte și recuperări. De la CSO Voluntari s-a remarcat Dominic Morris cu 11 puncte și 4 recuperări.

În ultima etapă din Top 10, FC Argeș joacă pe terenul lui SCM Timișoara. CSO Voluntari mai are de disputat o restanță acasă la U-BT Cluj, înainte de a se deplasa la Craiova în ultima rundă din faza a doua de campionat.

*foto: sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    De neînțeles...
    ...cum a gestionat staful de la Voluntari acest meci cred că s-au sabotat singuri cred că acest meci nu a fost pregătit corespunzător iar schimbările făcute au fost de tot râsul.

    cu 1 an în urmă (01.04.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Joc solid
    Astazi am inceput bine si jocul s-a legat frumos, Maciuca a livrat de vis. Cred ca am mai urcat un nivel, calitativ incurajator prnttu ce urmeaza in play-off.
    Sunt sanse chiar sa terminam pe 5 sau 6, locuri care duc catre confruntari cu Voluntari sau Rapid - ambele de batut in acest moment.

    cu 1 an în urmă (01.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!