Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș câștigă destul de clar pe terenul lui Dinamo

FC Argeș câștigă destul de clar pe terenul lui Dinamo

FC Argeș Basketball rupe seria de două înfrângeri consecutive pe terenul lui Dinamo București, în etapa a 10-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Elevii lui Tudor Costescu au controlat meciul cu Dinamo și s-au impus cu 84-72.

Dinamo i-a avut în primul cinci pe Gaddefors, Miljenovic, Williams, Clanton și Coconea, în timp ce FC Argeș Pitești a început cu Jeremic, Voinescu, Gajovic, Jevtovic și Fitzpatrick.

Meciul a început cu un galop de sănătate pentru piteșteni, care după trei minute și jumătate conducea cu 11-1, după tripla lui Jeremic. Clanton a semnat primele puncte din acțiune pentru dinamoviști, dar oaspeții au răspuns printr-o altă triplă a lui Jeremic, care a dus scorul la 19-7. Finalul de sfert a aparținut însă alb-roșilor, care prin Gaddefors, Coconea și Korita au redus ecartul la 4 puncte, cu un run de 9-1, scor 16-20.

Seppala a dus din nou Piteștiul la 10 puncte distanță pe tabelă (21-31), cu cinci punte consecutive. Miljenovic a fost însă principalul artizan al revenirii dinamoviștilor pe tabelă (28-32). Seria a fost întreruptă de o triplă semnată de același Seppala. După un dunk al lui Jevtovic, Andrei Calenic a marcat un and-one din pasa lui Andrei Mandache (34-39). Jevtovic a răspuns la rândul său cu un and-one, pentru ca apoi să fie urmat de triplele lui Voinescu și Gajovic (36-48). Nottage a marcat ultimele puncte pe tabelă din prima repriză, tot din spatele semicercului. Astfel, scorul la pauză era 39-48 pentru oaspeți.

Miljenovic a pus primele puncte în repriza secundă, dar aceiași Seppala și Jeremic au venit cu răspunsul pentru FC Argeș (41-53). Gaddefors și Clanton au redus diferența cu șase puncte consecutive pentru Dinamo. A urmat însă o perioadă mai degrabă nefastă din punct de vedere ofensiv pentru ambele formații, care și-au trecut în cont puține puncte în cinci minute de joc. În cele din urmă finalul de sfert a aparținut oaspeților, iar după trei sferturi tabela de scor arăta 52-65 pentru FC Argeș.

Korita și Mandache au deschis sfertul patru cu câte o triplă de fiecare (58-65), dar meciul a revenit în controlul piteștenilor după un parțial de 8-0 (58-73). La minus 16 puncte (62-78), gazdele au avut o trăsărire de orgoliu, reducând diferența la 10 puncte cu 1:20 rămas de jucat (70-80). Oaspeții au gestionat însă bine finalul de meci și s-au impus cu 84-72.

La FC Argeș s-au remarcat Seppala și Fitzpatrick, fiecare cu câte 15 puncte, Mladen Jeremic, cu 13 puncte, Nikola Jevtovic cu 11 puncte și 10 recuperări și Ray Thornton cu 11 puncte. De partea cealaltă, Nenad Miljenovic a marcat 21 de puncte, în timp ce Viktor Gaddefors a înscris 11 puncte.

După acest meci FC Argeș a ajuns la un palmares de 8-2, în timp ce Dinamo coboară la 4-6.

Etapa viitoare argeșenii vor primi vizita celor de la CSM Târgu Jiu, în timp ce alb-roșii vor juca pe terenul lui CSM Focșani.

*foto: facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!