Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș câștigă la Brașov la debutul în Top 10

FC Argeș câștigă la Brașov la debutul în Top 10

FC Argeș a debutat cu victorie în Top 10. Argenșenii au reușit să câștige pe terenului Coronei Brașov în prima etapa din faza a doua a LNBM, scor 80-70.

Prima reușită din acțiune a venit aproape după trei minute de joc, după reușita lui Jones. Înainte de acest coș, gazdele au marcat trei libere. Barro și Oinaru au dus scorul la 7-2. Pentru oaspeți a fost nevoie ca Allen să intre pe parchet să deblocheze oafensiva oaspeților. A marcat 5 puncte la rând și FC Argeș era doar la o posesie în spate. Argeșenii nu au mai cedat conducerea până la finalul sfertului, când conduceau cu scorul de 18-13. Oaspeții au deschis mai bine și actul secund, marcând primele două coșuri și mergând la plus zece pe tabelă. Armstrong de la linia de pedeapsă a oprit seceta gazdelor. Jocul s-a încins pe final de sfert, când Oinaru a marcat cinci puncte la rând și și-a adus echipa aproape pe tabelă, 30-34. Răspunsul a venit imediat de la Jevtovic și Fometescu, care marcau la rândul lor cinci puncte. Anderson încheia prima repriza repriză de la linia de fault, iar la cabine se intra cu scorul de 32-39 pentru FC Argeș.

Primele trei minute din repriza secundă au consemnat doar câte o triplă de fiecare parte, plus o reușită în dreptul lui Jevtovic. CJ Williams a marcat și el de la distanță pentru gazde, dar a pimit răspunsul instant de la Andrieș. Un parțial de 8-0 al gazdelor ducea diferența la o singură posesie, 46-49. Chris Jones oprea seria bună a adversarilor. Piteștienii au găsit un resurse și s-au dus la un avantaj maxim de 13 puncte. Finalul de sfert a adus o reușită de la centru a lui CJ Williams și oaspeții mai rămâneau doar cu 8 puncte avantaj, 53-61.  Startul actului decisiv a început cu un three-point-play al lui Allen și alte două libere ale lui Jevtovic duceau din oaspeții la cel mai mare ecart de pe tabelă. A mai venit un parțial de 8-0 pentru gazde, care erau din nou în meci. Kelly și Allen au reușit să facă fianlul liniștit pentru FC Argeș, care s-a impus cu scorul de 80-70.

Corey Allen a fost omul meciului cu 18 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări. Naje Smith a reușit 13 puncte, iar Fometescu 12.

CJ Williams a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 15 puncte, plus 3 recuperări și 2 pase decisive.

foto: FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!