Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș câștigă la mare luptă meciul cu CSM Petrolul Ploiești

FC Argeș câștigă la mare luptă meciul cu CSM Petrolul Ploiești

FC Argeș a avut mult de muncă de a debuta cu dreptul în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În meciul jucat pe teren propriu, piteștenii s-au văzut conduși la 17 puncte, dar au avut puterea de a reveni în repriza secundă și s-au impus după multe succedări la conducere pe final, scor 78-75.

Nikola Jevtovic a deblocat tabela cu un coș de la distanță, răspunsul la celălalt panou venind rapid de la Fundenburk. Oaspeții s-au desprins la 8-3, după două coșuri sonsecutive semnate de Bogdan Popa.  Extrema de forță și-a continuat recitalul și a marcat și două coșuri de la distanță. Ploieștenii au jucat excelent și pe tranziție și au dus scorul de 21-10. Jocul a curs într-o singură direcție, iar tabela din Pitești Arena indica scorul de 30-15 după primul sfert, în favoarea echipei vizitatoare. Actul secund a început spectaculos, cu coșuri de ambele părți. Gazdele au început ușor, ușor să reducă din deficit și scorul devenea 36-27, după reușitele lui Jevtovic. Ploieștenii și-au refăcut însă rapid avantajul format din două cifre. Totuși, gazdele nu le-au mai permis oaspeților să ducă scorul la unul de proporții mai mari decât cel din finalul sfertului inaugural. La cabine CSM Petrolul Ploiești intra cu 11 puncte avantaj, 49-38.

FC Argeș Pitești a început mult mai bine repriza secundă și a topit rapid șapte puncte din handicap, tot cu Jevtovic în prim plan. Ploieștenii au absorbit încet, încet șocul și nu le-au permis gazdelor să se apropie la mai puțin de două posesii. Totuși acest lucru s-a ântâmplat, după o triplă a lui Fometescu, 57-54. În ultimul minut din sfert s-a schimbat conducerea, după un coș al lui Allen. După 30 de minute de joc scorul era egal, 58-58, după ce o încercare de buzzer beater a gazdelor a venit prea târziu. Allen a fost primul marcator din actul decisiv, imediat venind replica de la Carpenter la celălalt panou. CSM Petrolul a trecut din nou în față, după o triplă a lui Funderburk. Nikola Jevtovic a reușit să-și ducă echipa la plus 4 pe tabelă, între cele două coușuri reușind și un capac de efect. După un time-out al lui Mihai Popa, din nou s-a schimbat conducerea. Așa s-a jucat până la intrarea în ultimul minut, cu succedări la conducere, Brkic reușind două tip-in-uri la coșul piteștenilor. Așa s-a jucat până la final, iar cu 24 de secunde până la final, FC Argeș conducea cu un punct. Funderburk a ratat următorul atac al ploieștenilor și Douvier era trimis la linia de libere. A marcat ambele libere și s-a încheiat cu scorul de 78-75 pentru FC Argeș.

Nikola Jevtovic a fost omul meciului cu 22 de puncte și 6 recuperări. Raijon Kelly și Correy Allen au contribuit cu câte 14 puncte fiecare pentru gazde. Bryan Douvier și-a trecut în cont 11 puncte.

Bogdan Popa a fost principalul remarcat de la oaspeți cu 19 puncte și 10 recuperări. Funderburk Jr. a adăugat 17 puncte, iar Johnson Jr. 16 puncte.

foto: Facebook - FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!