Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș câștigă pe revenire în meciul SCM U Craiova

FC Argeș câștigă pe revenire în meciul SCM U Craiova

FC Argeș Pitești rămâne neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin și după etapa a 7-a. Argeșenii au avut o partida dificilă pe teren propriu în fața lui SCM U Craiova și au rămas fără antrenorul principal p bancă încă după primul sfert. Chiar dacă au fost în dificultate pe toată durată partidei, argeșenii au încheiat perfect meciul, cu un parțial de 11-1, care s-a dovedit suficient pentru a 7-a victorie în LNBM, scor 83-79.

Tudor Gheorghe a fost primul marcator al partidei, cu o triplă din zero grade. Jeremic a pus încă două puncte de la libere, după ce piteștenii au reușit o interepție și au plecat pe contraatac. Robinson a spart gheața de la distanță pentru oaspeți. Qualls și-a dus echipa la conducere și Craiova părea să preia frâiele partidei. Gazdele nu au fost de acord și Tudor Gheorghe cu o nouă triplă și Măciucă cu un coș pe contraatac au dus scorul la 16-13, după jumătatea actului inaugural. Qualls a replicat rapid cu 5 puncte de unul singur. Tudor Costescu a încasat două tehnice pe finalul sfertului inaugural și a fost eliminat. Oltenii au rămas la conducere până în ultima secundă, când Radu Voinescu marca o triplă pe sirenă iar scorul ajungea la 22-22.

Craiovenii au au uitat disciplina la pauza dintre sferturi și au intrat în penalizare după nici un minut. Jeremic de la libere și Axinte pe contraatac au fost primii marcatori la reluarea jocului. Răspunsul oaspeților a venit de la Franklin care marcat 7 puncte față de doar 2 ale gazdelor. A venit o triplă și de la Qualls, scorul ajungea la 32-28 și argeșenii fiind în deficit au solicitat timp de odihnă. Jeremic a punctat la atacul următor, iar același Qualls cu o nouă triplă punea cea mai mare diferență între cele două echipe, 36-30. Jocul s-a încins spre finalul reprizei și au venit trei coșuri de la distanță la rând, două pentru gazde și una pentru olteni. Înaintea ultimelor 90 de secunde din sfertul secund diferență pe tabelă era doar de o posesie, 43-40.  Doar elevii lui Kakiozis au mai punctat până la pauză, în două rânduri, și diferența ajungea la 7 lungimi, 47-40.

FC Argeș a revenit mai bine de la cabine și a reușit un run de 7-2, cu 5 puncte venite de la Thornton. Titus Robinson a mai tăiat din elanul gazdelor cu un coș de la distanță. Oltenii a revenit la un avantaj mai consistent, 57-49, după alte 5 puncte venite de la Qualls. Piteștenii nu le-au permis adversarilor să marcheze timp de trei minute și au revenit la doar o posesie în spate. Troy Franklin a a oprit seceta echipei sale cu un coș de 3 puncte și scorul ajungea la 60-54. Finalul de sfert le-a revenit leilor din Bănie, care au dus pentru prima dată diferența la peste 10 lungimi, 68-57. Jeremic de la libere a reușit să mai marcheze până la capătul primelor 30 de minute de joc.

Fitzpatrick a deschis secvența decisivă cu o triplă, după o fentă excelentă în fața lui Papantoniou. Grecul a răspuns cu o reușită pe pătrundere și finalizată pe mâna stângă. Vojnescu și Jevtovic și-au adus echipa la doar două posesii în urmă, 70-66. Diferența se păstra până la jumătatea sfertului. S-a marcat puțin în următoarele două minute de joc, Jevtovic pe un contraatac și Franklin de la linia de fault au schimbat scorul pe tabelă iar diferența de 4 lungimi se păstra, 76-72. Qualls a marcat după o intecepție în spațiul de trei secunde advers. Jevtovic a obținut un fault antisportiv dar piteștenii s-au ales cu doar un punct după două libere și o posesie. Au venit patru puncte ușoare pentru gazde, Fitzpatrick liber sub panoul advers și Jeremic după o intercepție imediat după repunere au dus scorul la 79-77. După time-out, Franklin comite abatere de pași. Tudor Gheorghe și-a dus echipa în avantaj cu o triplă. Craiovenii au mai irosit o posesie iar Jevtovic de la linia de fault a dus scorul de 82-79. Nimic nu a mai funcționat pentru olteni în ofensivă și partida s-a încheiat cu scorul de 83-79.

Nikola Jevtovic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor cu 24 de puncte. Mladen Jeremic a încheiat cu 17 puncte, Tudor Gheorghe cu 12 și Taorlyn Fitzpatrick cu 10 puncte.

Michael Qualls a terminat cu 27 de puncte pentru olteni. Troy Franklin a totalizat 19 puncte, Hawley - 15 iar Robinson - 10.

1 comentariu la aceasta stire:
  • DanN :

    Echipa puternica
    Atitudinea din joc arata ca echipa din Pitesti e capabilă de revenire.
    Si chiar le-a ieșit in ultimele doua minute.
    Semn ca antrenorul Costescu a dus echipa la un nivel superior.

    cu 2 ani în urmă (09.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!