Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș câștigă ultimul meci în grupa A din Cupa României

FC Argeș câștigă ultimul meci în grupa A din Cupa României

Ziua plină de baschet în Cupa României a adus un duel între FC Argeș și CSM Târgu Jiu în grupa A, ambele formații fiind învinse în primele confruntări. Piteștenii au câștigat acum în fața gorjenilor, 88-80, dar diferența finală n-a fost suficientă pentru calificarea la turneul final.

FC Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Camil Berculescu, Noam Weinberg, Jason Hubbard, Arsenije Vuckovic

Gazdele au început meciul cu 6-0 și Hubbard a semnat primele puncte ale gorjenilor cu un coș de afară, după care a urmat o nouă reușită din acțiune pentru FC Argeș. Fometescu a înscris din spatele arcului de cerc la 11-3 și curând piteștenii au ajuns să conducă la o diferență formată din două cifre, moment în care a venit primul time-out pentru CSM Târgu Jiu. FC Argeș a ajuns cel mult la +17 în primul sfert, perioadă pe care a adjudecat-o cu 25 la 8.

FC Argeș și-a continuat prestația excelentă în ofensivă și a trecut la 31-12 după nici două minute scurse din al doilea sfert, după care a venit un time-out cerut de către Nebojsa Vidic la +16 pentru echipa sa. Gorjenii au redus treptat din deficit și au ajuns la 33-23, de unde diferența a scăzut după mult timp la una formată dintr-o singură cifră. Bărăgan a forțat gazdele să solicite un nou timp de odihnă la 37-31 cu puțin sub două minute rămase din prima repriză, CSM Târgu Jiu apropiindu-se la cel mult trei lungimi și la pauză tabela a indicat 40-36.

Fometescu a oprit revenirea alb-albaștrilor, Smith a marcat următoarele puncte ale gazdelor și Douvier a dus scorul la 46-38 în debutul reprizei secunde. FC Argeș a găsit mereu un răspuns când CSM Târgu Jiu a încercat să se apropie și la 50-43 a venit un time-out pentru gorjeni, iar Kelly a dus apoi ecartul la nouă puncte în dreptul argeșenilor. Echipa din Târgu Jiu a reușit să țină aproape în minutele rămase din acest parțial, diferența fiind de cinci puncte după 30 de minute: 63-58.

Piteștenii au refăcut în câteva atacuri un ecart de trei posesii (69-60) și tripla lui Douvier a dus Argeșul la 10 puncte în față. Același Douvier a făcut 77-64 și Smith a avut un layup pentru +13, iar după ce gorjenii au redus ușor din deficit s-a ajuns din nou în double digits și în cele din urmă FC Argeș s-a impus cu 88-80. Coșaverajul nu a fost însă de partea alb-violeților și aceștia au ratat calificarea la Final 8 din postura de lucky loser.

Corey Allen a contribuit cu 15 puncte și 5 assist-uri pentru FC Argeș, următorii în double digits la puncte fiind Bryce Douvier (13), Naje Smith (12), Raijon Kelly (11) și Nikola Jevtovic (10 puncte, 10 recuperări).

De la CSM Târgu Jiu a ieșit în evidență Dimitrius Underwood cu 25 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, iar Ethan Wright și Jalen Dupree au adăugat 15, respectiv 14 puncte.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!