Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș caută a cincea victorie la rând în Liga Națională

FC Argeș caută a cincea victorie la rând în Liga Națională

Weekend-ul din Liga Națională de Baschet Masculin începe cu un meci în Sala Olimpia, între CSM Petrolul Ploiești și FC Argeș Pitești. Partida din etapa a 10-a va avea loc vineri, 24 noiembrie, și va fi televizată.

Piteștenii sunt într-o situație mai bună în Conferința B, cu 7-1 bilanț și într-o serie de patru victorii consecutive, detaliu care le permite să se afle la egalitate cu CSM Oradea în fruntea clasamentului. Singurul pas greșit în campionat pentru formația viola a venit tocmai pe terenul bihorenilor, 74-78 pe 14 octombrie.

CSM Petrolul a beneficiat de un început greoi în Liga Națională, dar treptat și-a revenit și a ajuns la 3-5. În ultimele trei meciuri însă, galben-albaștrii au pierdut de două ori pe teren propriu. Cel mai recent pas greșit a venit împotriva Craiovei, după overtime, 74-86 săptămâna trecută.

La nivelul statisticilor există destule diferențe între cele două formații, CSM Petrolul fiind cea care stă mai bine la recuperări sau capace, în cazul recuperărilor defensive (27.8) ocupând prima poziție în Liga Națională. FC Argeș beneficiază de cifre mult mai bune la eficiență (96.0 - 86.3), acolo unde se înregistrează diferența cea mai evidentă față de ploieșteni.

Kenny Funderburk și Nikola Jevtovic conduc două dintre capitolele statistice importante în rândul echipelor pe care le reprezintă. Americanul este cel mai bun marcator (18.3 puncte) și pasator (5.0 assist-uri) al celor de la CSM Petrolul, iar pivotul Argeșului are 16.4 puncte și 7.4 recuperări. În ambele formații liderii la procentajele triplelor transformate au peste 44%.

Rezultatele directe țin cu FC Argeș într-un mod destul de clar, Ploieștiul fiind capabilă să câștige un singur meci împotriva alb-violeților de la promovarea în LNBM. În turul Conferinței B, echipa pregătită de Nebojsa Vidic a trecut de prahoveni cu 78-75 în Pitești Arena, după un joc cu 12 schimbări la conducere. Remarcații acelei întâlniri au fost Nikola Jevtovic (22 de puncte, 6 recuperări, 2 capace pentru Pitești) și Bogdan Popa (19 puncte, 10 recuperări pentru Ploiești).

Meciul de vineri, 24 noiembrie, din Sala Olimpia va fi în direct pe Digisport 2, Prima Sport 5 și FRB TV începând cu ora 17.30.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!