Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș caută a doua victorie în Pitești Arena

FC Argeș caută a doua victorie în Pitești Arena

FC Argeș Basketball joacă pentru a doua oară în noua Sală Polivalentă din Pitești, în etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin primind vizita celor de la SCM Timișoara. Duelul va avea loc joi seara, 16 martie.

Formația din Trivale are două victorii și două înfrângeri de când a început Top 10, fiind în fața unui duel foarte important în lupta pentru calificarea în playoff-ul LNBM. Argeșul ocupă poziția a șaptea în clasament înaintea meciului cu Timișoara și are bilanț asemănător cu Dinamo, 4-8.

Bănățenii sunt fără succes obținut în faza a doua a campionatului și cu 3-9 bilanț se află pe ultima poziție în Top 10, la egalitate cu CSM Constanța. În acest moment, înaintea etapei a 23-a, Timișoara și Constanța sunt echipele care nu ar prinde un loc de playoff.

Formația lui Dragan Petricevic nu doar că nu a reușit să câștige în cele patru etape scurse din Top 10, dar ocupă și ultima poziție în Liga Națională la media de puncte în faza secundă, cu doar 68 pe meci. În plus, „Leii din Banat” sunt ultimii la eficiență, procentajele din acțiune și la trei puncte, respectiv printre ultimii la assist-uri. FC Argeș se află la polul opus în cazul cifrelor din acțiune și la nivelul aruncărilor de două puncte precise este a doua în Liga Națională.

Cele două nu s-au întâlnit încă oficial în 2022/2023, piteștenii fiind într-o formă mult mai bună în duelurile directe indiferent de întrecere. Ultima victorie a Timișoarei datează din 2019, când mai întâi a fost 99-96 la Pitești în campionat și apoi 91-66 în Banat într-un duel din Cupa României.

FC Argeș va avea al doilea meci din istorie în Pitești Arena, acolo a trecut în primele zile ale lunii martie cu 82-74 de Dinamo, printr-o revenire spectaculoasă de la -19. SCM Timișoara se pregătește de a treia deplasare în Top 10, până acum încasând 95, respectiv 88 de puncte departe de casă.

La nivel individual din cele două tabere la media de puncte se remarcă Nikola Jevtovic (20.5), CJ Wilson (17.2) și Igor Kesar (16.0) în faza secundă a campionatului, primul menționat fiind depășit doar de doi jucători, ambii de la formații din grupa 11-18. Jevtovic este în top 3 și la eficiență, iar Ilija Djokovic contribuie cu 6.2 pase decisive pentru Timișoara. Dintre jucătorii cu patru meciuri în faza secundă, CJ Wilson are cel mai bun procentaj de triple transformate (8/13, 61.5%).

Duelul din Pitești Arena va avea loc joi seara, 16 martie, începând cu ora 19.45 și o să fie în direct pe Digisport, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!