Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș caută a treia victorie la rând în campionat

FC Argeș caută a treia victorie la rând în campionat

FC Argeș Basketball și CSM Galați se înfruntă în ultimul meci al etapei a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, întâlnirea din Trivale fiind programată pentru sâmbătă, 16 aprilie.

Argeșul are două victorii consecutive în Liga Națională, trecând în ultima săptămână de CSU Sibiu și CSM Petrolul Ploiești, rezultate în urma cărora echipa lui Tudor Costescu a depășit pragul celor 20 de victorii în campionat. De altfel, în ultimele cinci apariții în întrecerea internă, FC Argeș a pierdut de două ori, de fiecare dată reușind să înscrie 70 de puncte.

CSM Galați a întrerupt o serie de înfrângeri în care s-a aflat din luna februarie a acestui an, impunându-se împotriva lui CSM VSKC Miercurea Ciuc (86-68) în duelul formațiilor cu cele mai puține victorii din LNBM. Dunărenii au scăpat pentru prima dată din 15 ianuarie 2022 încoace cu mai puțin de 70 de puncte încasate.

Meciul tur l-a câștigat FC Argeș cu 85-81 la Galați, piteștenii având 3-1 bilanț împotriva dunărenilor în ultimele întâlniri directe în campionat. Formația lui Florin Nini a reușit, însă, să elimine FC Argeș din Cupa României, ambele meciuri jucându-se în Trivale. Ultimele șase întâlniri între cele două formații s-au terminat de fiecare dată cu o diferență maximă de cinci puncte la final.

Doar în privința procentajelor de la linia de fault nu este FC Argeș în Top 8, la acest capitol CSM Galați fiind cea mai bună formație din Liga Națională. Argeșenii aduc cea mai mare medie de capace pe întâlnire, 3.4, și au a doua medie de assist-uri (19.4) respectiv de aruncări precise din interiorul arcului de cerc (56.4%). CSM Galați este penultima în ligă la media de recuperări, recuperări defensive și la procentajul aruncărilor reușite de două puncte.

Javon Masters este cel mai bine clasat jucător de la CSM Galați la un capitol statistic, cu 81.5% de la linia de fault, în timp ce Toarlyn Fitzpatrick este liderul LNBM la media de capace, cu 1.5 în medie pentru FC Argeș.

Piteștenii sunt într-o luptă la distanță cu CSM Oradea pentru ocuparea poziției a treia la finalul sezonului regulat, având înaintea acestei etape 21-7 bilanț față de 19-7 pentru bihoreni. CSM Galați este pe locul 14, și alături de CSM Miercurea Ciuc stă cu cele mai mult înfrângeri (22), pe lângă 6 victorii în acest sezon al LNBM.

Meciul care închide etapa a 29-a se va juca sâmbătă, 16 aprilie, la Pitești începând cu ora 18.00 și va putea fi urmărit pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!