Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș dă piept cu Corona Brașov pentru prima oară într-un meci oficial

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.01.2024

FC Argeș dă piept cu Corona Brașov pentru prima oară într-un meci oficial

FC Argeș dă piept cu Corona Brașov pentru prima oară într-un meci oficial. Cele două echipe se vor confrunta luni pe terenul nou-promovatei, de la ora 17:30, în jocul din prima etapă a celei de-a doua faze a campionatului.

FC Argeș și Corona au mai avut parte de un duel direct înainte de startul sezonului, într-un meci amical de pe terenul trupei din Trivale. Gazdele au avut atunci câștig de cauză, cu scorul de 76-69, la meciul de la Memorialul Georgel Ziguli.

Brașovenii reprezintă cea mai plăcută surpriză a acestei stagiuni. Trupa pregătită de Ionuț Bâscoveanu a reușit să ajungă în Top 10 la primul sezon după promovarea pe prima scenă a baschetului românesc. Aici, aceștia vor începe cu un bilanț de 2-6, cel mai slab dintre toate cele 10 participante.

Formația de sub Tâmpa și-a făcut datoria în cele 16 etape din sezonul regulat și a reușit să adune victorii valoroase în fața echipelor din subsolul clasamentului. În meciurile cu celelalte patru echipe calificate în Top 10 din Conferința A, Corona a reușit să le învingă în cate un meci pe Rapid și Dinamo, pierzând în toate cele șase ocazii.

De partea cealaltă, FC Argeș a reușit să termine pe locul al doilea în Conferința B, a cărei ierarhie a condus-o pentru o bună perioadă de timp înainte de a fi deturnată de către CSM Oradea. Alb-violeții au început cu nouă victorii din zece meciuri, unicul eșec venind în fața vicecampioanei.

După acest parcurs de excepție, gruparea piteșteană a intrat în impas și a pierdut patru dintre următoarele jocuri, suferind eșecuri consecutive cu CS Vâlcea, CSM Oradea și CSU Sibiu, respectiv unul în ultima etapă cu CSM Târgu Mureș.

CJ Williams, star-ul Coronei, este cel mai bun marcator al echipei cu 12.7 puncte pe meci. Veteranul Ousmane Barro conduce ierarhia recuperărilor, cu 7.3 pe meci, iar Brandon Anderson se remarcă cu 6.4 assist-uri în medie.

Nikola Jevtovic rămâne și în acest sezon vioara întâi la FC Argeș, el fiind atât cel mai bun marcator, cât și cel mai bun recuperator, cu medii de 16.4 și 7.8 la aceste capitole, în timp ce Raijon Kelly este liderul la pase decisive, cu 4.9 pe meci.

Disputa dintre Corona Brașov și FC Argeș Basketball este programată luni, 29 ianuarie, de la ora 17:30 și poate fi urmărită pe Digi Sport 3 și Prima Sport 4, respectiv pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!