Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș debutează în noul sezon în compania celor de la Petrolul Ploiești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.09.2023

FC Argeș debutează în noul sezon în compania celor de la Petrolul Ploiești

FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești au avut parte de debuturi opuse de sezon. Una dintre formații a terminat cu un bilanț de 1-1 în primul tur al Cupei României, iar cealaltă a obținut calificarea în sferturile de finală ale competiției cu bilanț de 2-0. Cele două formații se vor duela în prima etapă de campionat.

Trupa din Trivale a organizat în Pitești Arena turneul de calificare al grupei A, din care au mai făcut parte Rapid București și CSM Târgu Jiu. Alb-violeții au debutat cu un meci împotriva celor de la Rapid București, pe care părea că îl au în buzunar la finalul primului sfert, încheiat cu scorul de 29-12 pentru gazde. Giuleștenii au reușit să revină și s-au impus cu 62-57.

Formația din Capitală a trecut apoi și de CSM Târgu Jiu la patru puncte diferență, asigurându-și astfel primul loc în grupă. Vulturii pregătiți de Nebojsa Vidic nu au putut să treacă de CSM Târgu Jiu la o diferență necesară pentru a se califica, impunându-se cu 88-80.

Nikola Jevtovic a rămas principala gură de foc a celor de la FC Argeș și în noul sezon și a fost liderul echipei la media de puncte (12.5) și recuperări (8.5) pe meci. Nou-venitul Corey Allen a fost principalul pasator al echipei, cu o medie de 3.5 assist-uri pe meci.

De cealaltă parte, Petrolul Ploiești a beneficiat de o egalitate în trei și a reușit să ajungă în Final Eight, trecând de o grupă organizată pe terenul celor de la SCM U Craiova, din care a mai făcut parte și SCM Timișoara. Cele trei meciuri au fost extrem de disputate. Două s-au încheiat cu o diferență de o posesie, iar celălalt a avut nevoie de prelungiri.

Prahovenii au debutat în grupă în fața celor de la SCM Timișoara, după ce aceștia au învins formația gazdă cu 70-67. Elevii lui Mihai Popa au reușit să plece cu dreptul în noul sezon și au trecut de Leii din Banat cu scorul de 86-78, după o repriză de prelungiri.

Petrolul a câștigat șiîn fața gazdei grupei, cu scorul de 72-70 și a reușit să termine în poziția de lider datorită. Galben-albaștrii au stat cu +8 la coșaveraj, în timp ce Craiova a avut -3, la fel ca SCM Timișoara, dar cei din urmă au bifat un succes.

Kenney Funderburk a dirijat un adevărat one-man show în cele două meciuri ale ploieștenilor, fiind liderul echipei la cele trei categorii principale de statistică. El a încheiat competiția cu medii de 27 de puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive.

Cele trei echipe s-au duelat de trei ori în sezonul petrecut, argeșenii ieșind victorioși de două ori, ambele succese venind la Ploiești, cu 83-81 și 96-58. Singurul succes al galben-albaștrilor a venit în Sala Sporturilor din Trivale, cu 73-62.

Disputa dintre FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești are loc în Pitești Arena sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!