Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș, față în față cu SCM U Craiova în prima rundă a playoff-ului LNBM

FC Argeș, față în față cu SCM U Craiova în prima rundă a playoff-ului LNBM

FC Argeș Pitești și SCM Universitatea Craiova se vor duela în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, primul meci al seriei fiind programat în Trivale marți, 3 mai.

Argeșul a putut să câștige ambele întâlniri cu SCM U Craiova pe parcursul sezonului regulat, de fiecare gruparea viola terminând cu mai puțin de 80 de puncte încasate. Piteștiul a întrerupt astfel o serie de două înfrângeri împotriva oltenilor, care s-au impus în cele două meciuri directe din stagiunea precedentă.

Formația lui Tudor Costescu a pierdut turul și returul cu U-BT Cluj și CSO Voluntari, fiind singurele formații din playoff pe care FC Argeș nu le-a putut învinge încă în LNBM. De partea cealaltă, Craiova a cedat în ambele manșe cu FC Argeș, U-BT Cluj și CSM Oradea, pe lângă acestea pierzând cel puțin un joc cu CSO Voluntari, Dinamo București și SCM Craiova, doar pe CSU Sibiu învingând-o tur-retur dintre cele calificate în playoff.

FC Argeș, în Top 4 din mai multe puncte de vedere în sezonul regulat

Medaliata cu bronz din ediția trecută a fost în Top 4 la media de puncte (81.5), recuperări (37.9), assist-uri (19.6), eficiență (97.9), procentajele de la 2 și 3 puncte (55.7 și 37.3%), respectiv la capace (3.6). În cel din urmă detaliu, FC Argeș a condus Liga Națională în sezonul regulat, cu Fitzpatrick, Jevtovic și mai nou Gontikas, toți având peste 0.5 capace în medie pe întâlnire. Fitzpatrick și Gontikas au terminat sezonul regulat cu 1.7 și 1.2 capace.

Craiova a ieșit în evidență prin stilul atletic, care i-a permis să conducă întrecerea internă în privința recuperărilor ofensive (12.8) și al intercepțiilor (10.8), oltenii fiind pe locul secund în ligă la media de capace pe întâlnire (3.0). Joshua Hawley s-a remarcat la intercepții și la recuperările ofensive, iar Shamarkus Kennedy are 1.6 capace în medie în 10 apariții până acum.

Oltenii marchează mult în deplasare

„Leii Băniei” au reușit 81.9 puncte pe întâlnire în medie departe de casă, recordul stagional în LNBM pentru Craiova fiind de 98 de puncte marcate în deplasare. Craiova a pierdut două meciuri pe teren străin când s-a aflat în avantaj după 30 de minute, însă în cazul duelurilor cu diferențe mici de puncte stă cu 2-5 bilanț în deplasare.

În schimb, FC Argeș a cedat o singură dată când era la conducere după finalul sfertului trei și a gestionat mai bine întâlnirile cu diferențe mici de scor (3-0). Piteștenii au 80.0 puncte în medie acasă, season high-ul fiind de 102 puncte.

Potrivit surselor baschet.ro, Michael Qualls nu mai este la Craiova, oltenii pierzând astfel principalul marcator al echipei, americanul aducând 21.8 puncte pe întâlnire. Joshua Hawley (7.6 recuperări) și Troy Franklin (6.6 pase decisive) sunt următorii în privința celor mai importante date statistice. De la Pitești s-au remarcat în sezonul regulat Mladen Jeremic (14.4 puncte), Nikola Jevtovic (8.0 recuperări) și Ilari Seppala (4.8 pase decisive).

Cifre echilibrate la nivelul românilor

Argeșul are sportivii autohtoni cu medii puțin mai mari de puncte, Mihai Măciucă (6.9 puncte) și Tudor Gheorghe (6.1 puncte), fiind urmați de Radu Voinescu (3.2). Craiova îi are drept principali marcatori români pe Radu Vîrnă (6.0 puncte), Bogdan Țîbîrnă (5.1) și Aurelian Gavriloaia (4.8), Vîrnă reușind să termine de trei ori în double figures împotriva unor adversari calificați în playoff.

Duelul de la Pitești are loc marți, 3 mai, de la ora 18.00 și va fi transmis pe YouTube FRB TV. Meciul doi al seriei se va juca vineri (06.05) în Bănie, de la ora 19.30.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!