Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș încheie pe locul al șaptelea sezonul în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.05.2023

FC Argeș încheie pe locul al șaptelea sezonul în Liga Națională

FC Argeș a obținut locul al șaptelea la finalul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Piteștenii s-au impus în meciul decisiv, al treilea al seriei cu SCM Timișoara, în Sala Sporturilor din Trivale. Scorul final al partidei a fost 83-69.

FC Argeș: CJ Wilson, Tudor Fometescu, Andreja Milutinovic, Mihai Măciucă, Nikola Jevtovic

SCM Timișoara: Eric McClellan, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Partida a debutat cu câte un coș din interior al celor doi pivoți, Jevtovic și Kesar. Fometescu și Wilson au dus diferența la două posesii, înainte ca Gajic să egaleze la șase prin patru puncte la rând. Jevtovic, Wilson și Massey au consemnat un run de 10-0 al gazdelor, prin care diferența intra pentru prima oară în double-digits. Gajic a răspuns printr-un fade-away, înainte ca Milutinovic să aducă a treia triplă a alb-violeților. Strong și Kesar au răspuns prin două astfel de reușite și scorul devenea 19-14. Lawson și Massey au făcut ca argeșenii să conducă la 10 puncte după primul sfert: 24-14.

Sfertul al doilea a fost deschis de un nou run fără răspuns din partea bănățenilor, adversarii lor reușind șapte puncte consecutive. Momentul bun a fost întrerupt de liberele lui Gajic și Schipor. Cele două echipe au reușit să puncteze doar de la linia de libere în următoarele minute, înainte ca Strong să reușească un coș pe pătrundere și să ducă scorul la 36-21. Andrieș și Milutinovic au răspuns prin două reușite din interior, înainte ca disputa să se mută din nou la cele două linii de pedeapsă. Schipor și Milutinovic s-au întrecut apoi în reușite de la distanță, iar scorul la pauza mare era 45-29.

Wilson a inaugurat a doua jumătate cu un step-back de la semi-distanță. Jevtovic a reușit două coșuri consecutive din acțiune și diferența creștea la peste 20 de puncte: 52-30. Wilson a adăugat alte trei puncte pe tabelă printr-o reușită din spatele arcului de cerc. După patru minute, Mirkovic a reușit primul coș din acțiune al bănățenilor în sfertul al treilea. Măciucă a dat apoi startul unui parțial de 11-0 al vulturilor, prin care scorul ajungea la 66-32. Schipor a răspuns cu cinci puncte consecutive. Tot el a stabilit și scorul înainte de actul decisiv: 73-42.

Voinescu a lovit primul în sfertul al patrulea, printr-o reușită de trei puncte. Timișorenii au reușit în sfârșit să lege un run solid și după ce au marcat șapte puncte la rând, scorul era 76-49. Lawson a reușit să le taie avântul printr-un slam dunk, dar Gajic a replicat apoi cu o triplă. Următoarele minute le-au aparținut jucătorilor autohtoni și astfel Dănescu, Maticiuc și Petrescu au reușit pe rând să adauge puncte pe tabela de marcaj. În cele din urmă, FC Argeș s-a impus cu scorul de 83-69.

Andreja Milutinovic a fost omul meciului, totalizând 18 puncte. Nikola Jevtovic a fost în double-digits, cu 15 puncte și 13 recuperări. Robert Schipor s-a remarcat de partea cealaltă, cu 17 puncte.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!