Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș încheie prima fază a Ligii Naționale cu un joc în propriul fief

FC Argeș încheie prima fază a Ligii Naționale cu un joc în propriul fief

FC Argeș Basketball se duelează sâmbătă, 28 ianuarie, în Trivale cu CSM VSKC Miercurea Ciuc în ultima rundă din faza inaugurală a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Piteștenii au nevoie de victorie pentru a prinde ultimul loc din Conferința A care duce în Top 10.

Piteștenii au 8-7 bilanț înaintea acestei partide și cu un succes se califică sigur în Top 10 indiferent de orice alt rezultat în această conferință. Miercurea Ciuc, de partea cealaltă, o să joace în grupa 11-18, după ce are 2-13 în campionat.

Argeșul nu a pierdut niciodată cu harghitenii, având în ultimele cinci dueluri directe o medie de peste 20 de puncte în plus marcate față de oponenți. Pe parcursul stagiunii precedente, FC Argeș a obținut un succes la 58 de puncte diferență, 114 la 56.

Echipa lui Milan Mitrovic a produs o schimbare la nivelul lotului în zilele precedente, despărțindu-se de Trey Freeman și în locul acestuia a sosit CJ Wilson. Fundașul american a evoluat ultima dată în liga a doua italiană, acolo unde a avut medii de puțin peste 10 puncte pe întâlnire.

CSM Miercurea Ciuc are sub 65 de puncte în medie înscrise departe de casă, cea mai bună prestație ofensivă fiind la Craiova (76-78). În schimb, la punctele primite, ciucanii au peste 90 în medie în deplasare, încasând în două cazuri cel puțin suta.

Statistic, doar la recuperările ofensive nu sunt cei de la Miercurea Ciuc în ultima jumătate a clasamentului, în vreme ce FC Argeș este în Top 8 la puncte, recuperări, intercepții, capace, posesii pierdute și la procentajele liberelor transformate.

Duelul din Trivale are loc sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 17.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!