Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș încheie seria cu Rapid și merge în semifinalele Ligii Naționale

FC Argeș încheie seria cu Rapid și merge în semifinalele Ligii Naționale

FC Argeș Basketball a reușit să închidă în minim de meciuri seria cu Rapid București, din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sosiți acasă cu 2-0 la general după confruntările din Capitală, alb-violeții au câștigat cu 81-63 în Trivale, în cursul serii de marți (16.04), și au făcut pasul spre semifinale.

Argeș: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Câte un coș au marcat echipele în primele două minute ale confruntării din Trivale, iar Rapid s-a desprins apoi la 4-8 cu dunk-ul lui Petrilevicius. Voinescu a oprit run-ul de 6-0 în care s-au aflat giuleștenii cu o reușită din spatele arcului de cerc, dar Șomăcescu a răspuns cu triple consecutive pentru 7-16. Diferența a urcat la +11 cu un minut înaintea finalului primului sfert și în cele din urmă perioada s-a încheiat cu 12-20.

Curry a tăiat puțin din handicapul gazdelor după ce Jevtovic și-a transformat perechea de libere și tot la linia de fault a ajuns Pridgett, dar rapidistul a ratat ambele aruncări. Allen a punctat în ultima secundă de atac la 18-22, de unde în decurs de câteva secunde a venit time-out-ul oaspeților când FC Argeș s-a apropiat la o posesie. Parțialul de 16-0 al trupei viola s-a întrerupt când Pridgett a ajuns din nou la linia de pedeapsă (28-23), însă imediat Fometescu a scuturat plasa de la distanță. Ecartul a devenit de 10 lungimi cu tripla lui Andrieș, Altit a răspuns cu un dunk spectaculos și până pe finalul reprizei s-a mers cel mult la +14. FC Argeș a dominat cel de-al doilea sfert, astfel că a reușit să intre cu 44-30 la vestiare.

Rapid a avut un început bun de sfert trei, iar Altit a modificat situația de pe tabelă pentru 46-37. Allen a refăcut ecartul de două cifre (50-39), dar și-a irosit libera suplimentară, în timp ce Fometescu a fost precis din colțul terenului pentru +14, moment în care Tudor Costescu a cerut time-out. Hunter a răspuns cu un coș norocos de la semi-distanță, Pridgett a punctat pentru 55-45, iar pe finalul actului diferența de 10 lungimi s-a menținut: 58-48.

Gazdele au refăcut diferența maximă după un debut în forță pe parcursul sfertului decisiv, iar la 64-48 a urmat un timp de odihnă din partea Rapidului. Giuleștenii au avut nevoie de aproape șase minute în acest act până să marcheze cu ajutorul lui Bilinovac (68-51), după care Jones a răspuns din acțiune și același Bilinovac a completat un three-point play. Minutele de final au adus un avantaj de cel mult 21 de puncte pentru FC Argeș și trupa viola a putut să câștige fără probleme: 81-63.

Corey Allen s-a aflat la un pas de double-double (16 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții). Următorii jucători în double digits pentru învingători au fost Nikola Jevtovic (14 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), KeShawn Curry (12 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Naje Smith (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive). Argeșul a stat cu 18/25 la linia de fault.

Sayeed Pridgett a contribuit cu 17 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, dar și cu un procentaj dezastruos la libere (16%, 1/6) pentru Rapid. Tudor Șomăcescu a terminat cu 11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 4 mingi pierdute. La linia liberelor, giuleștenii au stat cu 7/15.

FC Argeș s-a calificat în semifinalele LNBM, unde va da peste U-BT Cluj-Napoca. Primele două partide ale seriei vor avea loc în fieful ardelenilor.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Va fi
    o serie spectaculoasa cu pitestiul. Ma bucur mult ca au terminat si ei 3-0. Prietenii stiu dc.

    Congrats!

    cu 1 săptămână în urmă (16.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Va fi
    o serie spectaculoasa cu pitestiul. Ma bucur mult ca au terminat si ei 3-0. Prietenii stiu dc.

    Congrats!

    cu 1 săptămână în urmă (16.04.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat absolut meritat de pitesteni care au fost pe plus la energie, concentrare si evident moral.
    Seria cu "U" va fi interesanta.

    Vizavi de Somacescu as avea o singura observatie: are un dribling foarte larg. Nu mi-a venit sa cred ca intr-o relatie 1 la 1, fara sa fie la mijloc vreo capcana, Jevtovic (diferenta de inaltime de 25 cm) i-a luat mingea din dribling.

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!