Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș încheie seria de invincibilitate a celor de la CSU Sibiu în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.10.2023

FC Argeș încheie seria de invincibilitate a celor de la CSU Sibiu în Liga Națională

FC Argeș Basketball a reușit să obțină un succes extrem de important în economia clasamentului din prima fază a campionatului. Trupa din Trivale a trecut de CSU Sibiu și a dobândit statutul de lider solitar în Conferința B. Scorul final al disputei de sâmbătă seara a fost 77-70. Alb-violeții au un bilanț de 4-1, în timp ce adversarii lor stau cu 3-1.

FC Argeș: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

CSU Sibiu: Kyle Adnam, Nandor Kuti, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

Argeșenii au deblocat tabela prin Douvier. Oaspeții au răspuns rapid prin Uță. Kelly și Andrieș au bifat coșuri de la semi-distanță, în timp ce Kuti a bifat prima triplă a confruntării. Jevtovic a dus scorul la 10-5, finalizând pasa lui Douvier. Adnam a tăiat apoi deficitul la o singură o posesie. Andrieș a marcat în două posesii consecutive în tranziție, ajungând la șase puncte în meci. Acest fapt a forțat timeout-ul lui Tomas Rinkevicius. Fometescu a înscris prima triplă a argeșenilor. Smith și Pratt au avut apoi un duel 1 la 1, fiecare dintre ei reușind să transforme coșuri din interior împotriva celuilalt. După primele 10 minute, FC Argeș conducea cu 23-14.

Adnam a semnat primul coș al sfertului secund de la semi-distanță, urmat de câte o reușită a celor doi pivoți titulari, de sub panou. Jevtovic a ajuns la două posesii consecutive cu coș marcat, iar Douvier a adus prima oară diferența în double-digits: 29-18. Vulturii alb-violeți au trecut la o defensivă în zonă 2-3, fiind pedepsiți de un coș de afară al lui Kuti. Vidic a cerut timeout imediat după această posesie. Fometescu a marcat de afară după timpul de odihnă. Jevtovic și Uță au reluat mai apoi duelul din căciulă. Pratt a mai tăiat din avântul gazdelor printr-o triplă extrem de dificilă, dar Allen s-a distrat mai apoi cu el pentru un coș de sub panou și scorul devenea 38-28. Barro și Jevtovic au făcut spetacol apoi prin două coșuri de sus. Allen a închis repriza prin două reușite de afară, iar piteștenii conduceau cu 47-34 la pauza mare.

Douvier a dus diferența la 15 puncte în debutul părții secunde. Uță și Ivanov au replicat cu patru puncte din interior, dar Kelly a înscris apoi pe pătrundere. Adnam i-a urmat exemplul, dar Jevtovic a reușit imediat un and-one. Uță și Minchev și-au apropiat echipa la 12 lungimi într-un moment de joc în care defensivele au acaparat lumina reflectoarelor. Diferența a atins maximul la punctul respectiv, 18, datorită unui fadeaway al lui Allen și a unui dunk al lui Fometescu. Gazdele au continuat să se distanțeze prin Douvier. La capătul sfertului trei, scorul era 64-47.

Gruparea de pe malul Cibinului a dat semne de viață în debutul ultimului parțial, reușind cinci puncte consecutive, prin Adnam și Kuti. Douvier a reușit să taie din elanul oaspeților printr-un layup. Barro a finalizat apoi un alley-oop. Allen a ratat trei aruncări libere, fapt ce le-a permis adversarilor să vină la 10 puncte, 66-56, prin Adnam. Kelly și Jevtovic au reușit să își țină adversarii la distanță, dar aceștia au reușit să aducă suspansul în meci. Adnam a pus cireașa de pe tort unui run de 8-0 și ducea scorul la 72-68 cu un coș de afară. Gazdele au rezistat asaltului și s-au impus cu 77-70.

Nikola Jevtovic a fost cel mai bun marcator al grupării învingătoare, totalizând 20 de puncte. Corey Allen a impresionat de pe bancă, cu 15 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce Bryce Douvier a avut 12 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive. 

Kyle Adnam a fost one-man-show pentru CSU Sibiu, reușind să strângă 24 de puncte, 2 recuperări și 4 assist-uri. Doar Rareș Uță și Mouhammed Barro au mai fost în double-digits pentru oaspeți, cu câte 11 puncte.

În etapa următoare, FC Argeș se va deplasa la Craiova pentru un meci programat sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18:00. De la aceeași oră, dar o zi mai târziu, CSU Sibiu va primi vizita celor de la CSM Constanța. 

*foto: Bogdan Isailă

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    un meci interesant
    sibiul nu joaca cu daruire. bravo argesenilor

    cu 6 luni în urmă (22.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!