Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș încheie turul din Top 10 cu un succes categoric în fața Timișoarei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.03.2023

FC Argeș încheie turul din Top 10 cu un succes categoric în fața Timișoarei

FC Argeș Basketball a obținut o victorie importantă în ultimul meci din turul fazei a doua de campionat. Trupa din Trivale a trecut de SCM Timișoara cu scorul de 72-56 și ajunge la un bilanț de 5-8. Bănățenii rămân fără victorie în cele cinci jocuri din Top 10 și se situează la 3-10.

FC Argeș: CJ Wilson, Alin Andrieș, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

SCM Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Primele reușite ale confruntării au venit din interior și le-au aparținut lui Cunningham și Jevtovic. Bănățenii au răspuns cu cinci puncte la rând, înscrise de trei jucători diferiți. Wilson a replicat cu un coș pe pătrundere, înainte ca Djokovic să puncteze. Prima triplă a disputei i-a aparținut lui Năsturescu, care ducea scorul la 8-12. Timișorenii s-au distanțat chiar și la șapte lungimi. Lawson a închis primul parțial cu patru puncte consecutive, iar tabela indica 15-20.

Milutinovic a deschis al doilea sfert cu un coș de la semi-distanță, înainte ca Fometescu să reușească să marcheze prima triplă a gazdelor și să egaleze. Au urmat cinci puncte, fără răspuns, înscrise de elevii lui Dragan Petricevic de la linia de libere. Djokovic a dus scorul la 20-28 cu o reușită de la distanță. Vulturii alb-violeți au reintrat în meci prin realizările ofensive ale lui Jevtovic. Wilson a continuat și el să își aducă aportul, iar la pauza mare, argeșenii conduceau cu 33-32.

A doua repriză a debutat cu un coș de la distanță al lui Massey. Cunningham a majorat diferența cu un and-one din interior. Mirkovic a răspuns prin același procedeu, înainte ca Lazar să reducă diferența la o singură posesie. Jevtovic a punctat apoi cu un dunk, iar McClellan a dus scorul la 41-39 cu un lay-up. Triplele lui Wilson și Măciucă, respectiv liberele lui Cunningham, au făcut ca diferența de pe tabelă să devină de două cifre. Massey a adăugat și el două puncte în tranziție. Măciucă i-a urmat exemplul și a crescut avantajul la 16 puncte. Run-ul Vulturilor ajungea la 22-0, iar tabela indica 63-39 înainte de actul decisiv.

Kesar a întrerupt parțialul piteștenilor cu primul coș din sfertul al patrulea. McClellan a punctat și el printr-un floater. Massey a întrerupt momentul bun al oaspeților, dar aceștia nu au cedat și au venit cu alte șase puncte la rând. Kesar a dus scorul la 65-51 și a forțat timeout-ul lui Milan Mitrovic. Wilson le-a tăiat aripile adversarilor cu o reușită dificilă în tranziție. În cele din urmă, FC Argeș s-a impus cu 72-56.

Nikola Jevtovic a încheiat în double-double, cu 17 puncte și 11 recuperări. Aceeași realizare a avut-o și Josh Cunningham, cu 10 puncte și 10 recuperări. CJ Wilson a strâns 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții. De la SCM Timișoara s-au remarcat Igor Kesar și Ilija Djokovic cu câte 13 puncte. 

În etapa următoare, FC Argeș Basketball va juca pe terenul celor de la CSM Oradea. SCM Timișoara va primi vizita celor de la BC CSU Sibiu.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    in sfarsit
    sau mai trezit niste ziaristi locali(sporttim) care vad si ei amatorismul de la aceasta echipa ,incepand cu
    "managementul" si incheind cu antrenorul principal
    oricum,ii doresc lui Dragan sa-si duca mandatul la bun sfarsit si sa ne auzim cu bine in 2023 cand se incheie
    pentru ca atata timp cat mai ramane la echipa promit sa nu mai intervin cu niciun comentariu

    cu 1 an în urmă (16.03.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Pe plus
    Ma asteptam ca Timisoara sa fie iesita din forma, dar au inceput destul de bine. Insa pentru noi sfertul trei a fost de vis si acolo am inchis meciul.
    Privim cu optimism spre calificarea in playoff iar daca si romanii livreaza mai bine poate facem si vreo surpriza.

    cu 1 an în urmă (16.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!