Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș o învinge pe CSM Târgu Jiu în ultimul meci al etapei a 11-a

FC Argeș o învinge pe CSM Târgu Jiu în ultimul meci al etapei a 11-a

FC Argeș Basketball a întrerupt seria de victorii a formației CSM Târgu Jiu, după 82-67 în ultimul meci al etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-o dispută ce a avut loc duminică seara (12.12). Meciul nu a putut fi urmărit pe FRB TV, deși apărea în programul rundei ca fiind transmis pe YouTube.

Gruparea viola a avut un prim 5 alcătuit din Seppala, Gajovic, Axinte, Fitzpatrick și Jevtovic, în timp ce Târgu Jiu a trimis pe parchet o formulă în care s-au regăsit Sly, Troupe, Ilie, Allen și Glogovac.

Argeșenii au început extrem de bine meciul și au răspuns coșului înscris de Sly cu șapte puncte la rând, perioadă în care Jevtovic a fost precis în două ocazii (7-2). Gorjenii s-au ținut la o posesie în urmă prin reușitele lui Sly (9-6), după care Glogovac a scuturat plasa din spatele arcului de cerc și același Sly a terminat o fază cu and-one, pentru a readuce Târgu Jiu în avantaj, 12-11. Oaspeții au mers apoi la patru puncte în față (17-13), avantaj pe care l-au modificat Troupe și Ilie cu câte o liberă transformată din două, CSM Târgu Jiu aflându-se în avantaj la finalul sfertului inaugural, 19-13.

Piteștiul a întors scorul în decurs de trei minute, dunk-ul lui Măciucă modificând tabela pentru 20-19. Jeremic și-a trecut în cont încă o aruncare de la distanță (23-19), run-ul gazdelor fiind oprit de Glogovac și Ahmed, ambii din interiorul arcului de cerc și era egalitate, 23-23. Fitzpatrick și Thornton au înscris și argeșenii rămâneau la o posesie în față, avantaj dublat de tripla lui Jeremic (31-25). Un singur coș au avut oaspeții în următoarele două minute și jumătate, perioadă în care FC Argeș a ajuns la 37-27, grație reușitei lui Voinescu de la distanță, finalul primei reprize fiind mai bun pentru Târgu Jiu și cu o serie de 10-4 scorul pauzei era 41-37, Sly și Troupe înscriind de la linia de fault, cel din urmă după un tehnic încasat de Tudor Costescu.

Diferența mai mare între combatante în prima repriză a fost doar la assist-uri (14-2) și la punctele înscrise de rezerve (17-6), în ambele cazuri FC Argeș fiind în avantaj. Brandon Sly a avut două sferturi excelente, cu 17 puncte în dreptul numelui său și 7/9 din acțiune, tandemul Jevtovic-Jeremic fiind de asemenea în double figures.

Jevtovic și Gajovic au dus trupa argeșeană la 45-37, perioadă în care oaspeții au pierdut de două ori posesia, apoi Nicoară și Morgan fiind cei care au înjumătățit avansul gazdelor, 45-41. Târgu Jiu a venit la 45-43 pentru câteva zeci de secunde, tripla lui Jeremic menținând ecartul de două posesii în favoarea gazdelor, ulterior și Seppala fiind precis de la distanță (53-45). Porter Troupe și-a ținut cu un and-one echipa la 53-48, de unde FC Argeș și-a construit un avantaj de nouă puncte (59-50), diferență ce s-a menținut la finalul sfertului al treilea prin liberele lui Seppala și Jeremic, 61-52.

Gruparea viola a condus cu 63-52 în startul ultimului sfert, perioadă urmată de cinci puncte la rând pentru oaspeți (63-57), serie oprită de Fitzpatrick cu o triplă. Același pivot și-a continuat minutele solide cu noi reușite din acțiune și FC Argeș se distanța la 71-59, Sly răspunzând pentru ca Târgu Jiu să vină la sub 10 puncte diferență, 71-63. Seppala și compania au avut un run de 7-0 din acel punct (78-63), în cele din urmă duelul terminându-se cu 82-67.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

FC Argeș Basketball își îmbunătățește recordul și ajunge la 9-2 în Liga Națională, urmând să se deplaseze în cadrul etapei următoare pe terenul singurei formații fără eșec, U-BT Cluj, iar CSM Târgu Jiu, care coboară la 4-7, o să primească vizita lui CSM Focșani.

Toarlyn Fitzpatrick a reușit un season high în plan ofensiv pentru acest sezon, cu 21 de puncte (8/9 din acțiune) și 8 recuperări, urmat de Nikola Jevtovic (16 puncte, 9 recuperări) și Mladen Jeremic (14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) pentru FC Argeș. Brandon Sly a avut la rândul său cel mai reușit meci din acest sezon al LNBM pe atac, cu 26 de puncte înscrise (9/12 din acțiune), secondat de Muhammed Bashir Ahmed (12 puncte) din tabăra gorjeană.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!