Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș o învinge pe CSM Târgu Mureș și în disputa din retur

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.12.2022

FC Argeș o învinge pe CSM Târgu Mureș și în disputa din retur

FC Argeș a reușit să treacă pentru a doua oară în această stagiune de CSM Târgu Mureș. Piteștenii au câștigat disputa din deplasare cu scorul de 83-76, după un meci pe care l-au condus de la un capăt la altul, dar pentru care au avut emoții în finalul sfertului patru. Alb-violeții ajung la un bilanț de 5-4, în timp ce nou-promovata are două victorii și șase eșecuri.

CSM Târgu Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Vladislav Șolopa, Szabolcs Santa

FC Argeș: Trey Freeman, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Argeșenii au început ca din tun disputa și au marcat rapid prin Fometescu și Jevtovic. Person și Șolopa au lovit primii pentru gazde, înaintea altor șase puncte consecutive înscrise de pivotul sârb al argeșenilor. Cunningham a mărit diferența la nouă lungimi (4-13), înainte ca Martinic să răspundă cu prima triplă a mureșenilor. Fometescu a marcat prin același procedeu după dunk-ul reușit de Jevtovic. Freeman și Massey s-au alăturat și ei recitalului coșurilor de afară, astfel că au reușit să ducă scorul la 15-24. Gazdele au reușit un run de 8-2, iar după primul sfert, scorul era 23-26.

Massey a reușit să își țină echipa la distanță prin patru puncte consecutive reușite, dar Nistor a redus deficitul cu un coș cu fault din spatele arcului de cerc. Oaspeții au replicat printr-un run de 8-0, stopat de tripla reușită de fostul lor căpitan, Gajovic. Freeman a marcat apoi cu un coș de sub inel, iar Jevtovic și-a continuat evoluția de excepție cu un nou slam-dunk. Cunningham și Măciucă au marcat câte un coș de trei puncte, iar la pauza mare FC Argeș conducea cu 39-50.

Vujadinovic și Santa au făcut ca diferența de pe tabelă să devină de o singură cifră. Freeman și Zekovic au replicat cu cinci puncte consecutive. Jevtovic a marcat și el cu un fadeaway din căciulă. Alb-violeții au continuat să macine defensiva adversă, iar cele patru puncte consecutive ale lui Freeman duceau scorul la 51-65. Au urmat alte cinci puncte marcate de argeșeni în finalul parțialului, iar scorul cu 10 minute înainte de final era 58-70.

Martinic a înscris primele șase puncte ale nou-promovatei Târgu Mureș, iar Lowrance a redus diferența la șase lungimi (66-72). Martinic a reușit un coș de la distanță prin care deficitul devenea de o singură posesie. Egalitatea a fost restabilită în cele din urmă la 74 de dunk-ul lui Șolopa, dar spartă imediat de un layup al lui Lowrance. Argeșenii au revenit în avantaj prin tripla lui Massey și au reușit să se impună în cele din urmă cu scorul de 76-83.

Nikola Jevtovic a fost omul meciului și a încheiat cu 24 de puncte și 11 recuperări. Trey Freeman și Josh Cunningham au adăugat câte 15 puncte. De cealaltă parte, Goran Martinic a fost cel mai bun marator, cu 16 puncte.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Nivel bun
    Joc condus bine de FCA si cu o gestionare buna a finalului. Jevtovic mai lasa si pentru Mishu cateva cosuri:)

    cu 1 an în urmă (11.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!