Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș o învinge pe Dinamo în debutul rundei a treia din Top 10

FC Argeș o învinge pe Dinamo în debutul rundei a treia din Top 10

FC Argeș Basketball și CS Dinamo București au deschis etapa a treia din Top 10, în cursul serii de joi (08.02). Piteștenii au fost peste adversarii din Capitală pe parcursul reprizei secunde și au reușit să câștige cu 83 la 74.

Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Shaquillo Fritz

Ambele formații au pus câte patru puncte pe tabelă în primele 120 de secunde ale întâlnirii și Edwards a fost autorul primei triple, pentru 4-7. Argeșul a întors situația în favoarea sa cu reușitele lui Kelly și Jones, după care Fritz a fost trimis la linia liberelor la jumătatea sfertului inaugural (8-11). Allen a putut să întrerupă run-ul de 7-0 în care s-a aflat Dinamo, Moroșanu a refăcut ecartul de șase lungimi și primul sfert s-a încheiat cu 18-21 în dreptul vizitatorilor, după o serie de coșuri din partea lui Curry.

Piteștiul a debutat mai bine în al doilea sfert și a redus handicapul la un singur punct înainte ca Fometescu să înscrie la 24-23. Precizia în atac a scăzut în ambele tabere și s-a mers cap la cap în următoarele minute, Jones fiind cel care a contribuit cu un layup la 29-26. Norfleet a răspuns cu un three-point play, lucru repetat de Djuric când Dinamo a revenit la conducere, după care Fometescu și Grasu au aplicat capace spectaculoase. FC Argeș a gestionat ceva mai bine perioada dinaintea pauzei și a intrat cu 37-34 la vestiare, după ce dinamoviștii n-au marcat în ultimele două minute ale acestui act.

Andrieș a dublat avantajul formației viola și Jevtovic a trecut pe la linia liberelor pentru 43-36, în timp ce Fritz n-a reușit să replice pe măsură din aceeași zonă a terenului. Mandache a pus cinci puncte consecutive pe tabelă după un time-out (46-43), însă diferența a devenit din nou de trei posesii în decurs de câteva zeci de secunde. Djuric a oprit parțialul de 6-0 al lui FC Argeș, iar Andrieș a contribuit la formarea unui ecart din două cifre, în timp ce Jevtovic și-a transformat libera suplimentară la 58-45. Voinescu a înscris de la distanță și a stabilit scorul după 30 de minute, 63-47, fiind atins astfel un nou ecart maxim.

Dinamoviștii n-au putut să reducă foarte mult din handicap în deschiderea sfertului patru și ambele formații au comis câteva greșeli în ofensivă. Jones a dus scorul la 70-53, după care Jevtovic a refăcut diferența de 17 puncte în urma unei ratări a lui Fritz și tabela a înghețat pentru mai multe atacuri. Norfleet și Jones au fost preciși pentru Dinamo la câteva momente după un time-out (72-60), iar Edwards a continuat să taie încă puțin din handicap. În cele din urmă, FC Argeș a putut să câștige cu 83-74 la prima întâlnire cu fanii în Top 10.

Naje Smith a terminat cu 17 puncte și 5 recuperări pentru FC Argeș, Christian Jones l-a urmat cu 16 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Nikola Jevtovic a totalizat 15 puncte și 10 recuperări.

Cortez Edwards a răspuns cu 16 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Andre Jones a avut 13 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări și 3/4 de la distanță, în timp ce Ștefan Grasu și Brandon Norfleet au stat cu câte 11 puncte.

După fereastra dedicată meciurilor internaționale, cele două grupări vor evolua la începutul lunii martie. FC Argeș (6-5) va avea parte de o deplasare la Voluntari, iar Dinamo (3-8) o să primească vizita celor de la CSM Oradea.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!