Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș o învinge pe Dinamo la primul meci în noua casă

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.03.2023

FC Argeș o învinge pe Dinamo la primul meci în noua casă

FC Argeș și Dinamo București au tras cortina peste etapa a treia din Top 10 cu un duel extrem de spectaculos. Alb-roșii au condus la 19, respectiv 11 puncte, dar au cedat în cele din urmă cu 82-74 și au ajuns la un bilanț de 4-6, în timp ce vulturii alb-violeții stau la 4-7. 

FC ArgeșCJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Dinamo București: Darnell Edge, Andrei Mandache, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Ingram a deblocat tabela cu un coș de afară. Cunningham a fost primul marcator în noua casă pentru alb-violeți. Wilson și-a adus echipa în avantaj cu o triplă, înainte ca Wojciechowski să marcheze prin același procedeu. Edge a dus scorul la 4-9 cu al treilea coș din spatele semicercului pentru Dinamo. Wilson a redus ecartul cu un stop-șut de la semi-distanță. Oaspeții s-au distanțat prin două coșuri pe recuperare ofensivă, înainte ca Wilson să oprească din nou momentul bun. Wojciechowski cu o triplă și Edge cu un layup au dus scorul la 11-19. Lawson a oprit run-ul dinamoviștilor, înainte ca aceștia să înscrie alte nouă puncte la rând, prin Ogide, Ingram și Pătru, care a stabilit scorul după primul sfert: 13-28.

Pătru a continuat evoluția bună din primul sfert și a lovit primul în al doilea parțial. Ogide a majorat avansul la 19 puncte, înainte ca Lawson să marcheze pentru vulturi. Griffin a răspuns cu primele sale puncte în tricoul lui Dinamo. Jevtovic și-a readus echipa în joc cu acțiuni consecutive reușite în căciulă. Fometescu a marcat pe recuperare ofensivă. Mandache a întrerupt run-ul gazdelor, înainte ca Mandache să ducă scorul la 25-39. Wilson a punctat apoi cu un and-one. Fometescu a readus diferența în single-digits cu o triplă. Patru a oprit run-ul de 10-0 al gazdelor cu un reverse layup. Jevtovic a stabilit scorul la pauza mare, 39-41, cu un coș pe sirenă.

Jevtovic a restabilit egalitatea în debutul părții secunde. Wojciechowski a răspuns cu un coș de trei puncte. Cele două echipe s-au duelat apoi în reușite din interior, iar FC Argeș a trecut la conducere cu un coș de la semi-distanță al lui Andrieș. Măciucă a majorat diferența (51-48). Edge a egalat cu o triplă, iar Wojciechowski și-a readus echipa în avantaj. Wilson a egalat în tranziție, dar argeșenii au încasat apoi șapte puncte fără răspuns, cireașa de pe tort fiind tripla lui Griffin. Scorul înaintea actului decisiv era 53-61. 

Ingram a readus diferența în double-digits cu un coș de afară, în debutul sfertului. Massey a răspuns prin același procedeu. Tot el i-a adus pe vulturi apoi la patru puncte cu un coș dificil pe pătrundere. După un timeout al lui Manolopoulos, Wilson a dus scorul la 63-64 cu un coș de trei. El l-a servit apoi pe Lawson care a întors din nou situația. Edge a oprit sângerarea echipei sale. Mandache a majorat avansul oaspeților, înainte ca Wilson să înscrie din nou un coș dificil și tot el a făcut ca tabela să indice 70-68 cu un coș de la distanță. Milutinovic i-a urmat exemplul și FC Argeș se distanța la două posesii. Mandache a reușit să înscrie din interior după un timeout, dar finalul de meci le-a aparținut gazdelor, care s-au impus cu scorul de 82-74.

CJ Wilson a fost omul meciului și a încheiat cu 27 de puncte și 9 pase decisive. Nikola Jevtovic l-a urmat cu 20 de puncte și 11 recuperări. De partea cealaltă, Darnell Edge a fost cel mai bun marcator, cu 17 puncte. Jakub Wojciechowski a încheiat cu 16 puncte și 5 recuperări. 

În etapa următoare, FC Argeș joacă pe terenul celor de la CSO Voluntari, într-un duel programat sâmbătă, 11 martie, de la ora 18:30. Dinamo București primește vizita celor de la BC CSU Sibiu cu o zi mai devreme, vineri, 10 martie, de la ora 18:00.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Stimate redactor
    permiteți să fac o observație minoră, ce se vrea de fapt o corectură. Nu de alta dar văd că tot felul de ciucîți și șogîrți sunt foarte deranjați că eu , dar și alții ne permitem să facem anumite corecturi, că încercăm să păstrăm cît de cît o rigoare a informației. Scuzați păcatul...
    Greșeală este că echipele sunt fix pe dos. E drept cei care urmărim fenomenul baschetbalistic știm că nu este intenționată greșeala.

    cu 1 an în urmă (06.03.2023)
    • ABC Shooting Stars - CSS nr. 6 București Flaviu Ilie:

      :)))
      Mulțumesc de corectură :D

      Din neatenție sau mai mult grabă:)) ca uitasem de echipe si in graba de a prinde trenul spre Curtea de Arges, le am pus pe dos inainte sa cobor la teren la declarații

      cu 1 an în urmă (06.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Nicio problemă
      Toți greșim, dar îmi era frică să nu se ofuscheze cîte vreun Burebista verde, haurar tipic în țara lui "Merge și așa".

      cu 1 an în urmă (06.03.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titigram
    este şi papagalul titi ın acelaşi timp,daci şi gramaticâ.numai ei sunt strâmoşii noştrii ?de alții nu poți sâ pomeneşti?ştiu,ai tâi nu sunt câ tu eşti superior mai sus, ın copac cu maimuțele.
    Ps.poate suntem unii cu strâmoşi soldații imperiului roman?!

    cu 1 an în urmă (06.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!