Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș obține a doua victorie stagională în Liga Națională

FC Argeș obține a doua victorie stagională în Liga Națională

Singurul meci de vineri, 29 septembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin a avut loc la Focșani și a contat pentru Conferința B. FC Argeș a condus aproape pe tot parcursul meciului din Vrancea și la final tabela a indicat 83-70, ceea ce i-a ajutat pe piteșteni să treacă la 2-0 în campionat.

Focșani: Cătălin Petrișor, Rijad Avdic, Dragoș Axinte, Terry Nolan Jr., Konstiantyn Anikiienko

FC Argeș: Raijon Kelly, Christian Chițu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Piteștenii au marcat primii și Cătălin Petrișor a replicat cu o aruncare bună de la distanță, după care Anikiienko a dus scorul la 5-4. Din acel moment a urmat un run de 14-2 pentru alb-violeți și cu trei minute până la finalul sfertului inaugural a venit un timp de odihnă de partea gazdelor la 7-16. Diferența a urcat pentru scurt timp la +11, iar CSM Focșani a ajuns și ea în double digits, scorul după 10 minute fiind 12-20.

Sfertul doi a debutat cu încercări bune de afară pentru Brown și Allen, după care au urmat liberele lui Reljic pentru 17-23. Jevtovic a refăcut un ecart din două cifre cu reușita din căciulă de la 19-30 și Piteștiul a rămas la +11 pentru atacuri bune în minutele următoare. Axinte i-a forțat pe oaspeți la un time-out cu două minute până la finalul primei reprize (26-34), după care atacurile rămase până la pauză au fost gestionate mai bine de către FC Argeș și tabela a indicat 28 la 41.

Echipa lui Nebojsa Vidic a continuat desprinderea și la trei minute de la startul reprizei secunde a mărit diferența la 17 lungimi, de unde Petrișor a răspuns cu o aruncare din spatele arcului de cerc (37-51). CSM Focșani a putut să reducă din deficit până când a devenit dintr-o singură cifră și după tripla lui Brown de la 45-54 piteștenii au pierdut posesia, iar ulterior ecartul a scăzut la -7. FC Argeș a dublat diferența în câteva atacuri și la finalul celui de-al treilea sfert scorul a devenit 47-63 în urma reușitelor lui Kelly și Allen.

Oaspeții au ajuns la un run de 11-0 până la reușita lui Reljic și după o triplă a lui Allen, Anikiienko a pus două puncte pe tabelă cu un dunk. Petrișor și-a ratat aruncările de la linia de fault după antisportivul lui Chițu la 52-70, iar FC Argeș s-a aflat în dese rânduri aproape de +20, moment care a fost atins cu patru minute înainte de final. Trupa din Trivale a reușit să conducă la cel mult 19 puncte în perioada rămasă din meci și a obținut în cele din urmă al doilea succes stagional în campionat: 70-83.

Corey Allen a adăugat 19 puncte și 4 pase decisive, cu 3/6 de afară, Nikola Jevtovic l-a urmat cu un double-double format din 15 puncte și 11 recuperări, iar al treilea marcator al Argeșului a fost Raijon Kelly cu 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Tudor Fometescu nu a evoluat în acest meci din cauza unei accidentări.

Gazdele i-au avut în double digits pe Sherwood Brown (17 puncte, 4 recuperări), Rijad Avdic (16 puncte, 3 recuperări) și Pavle Reljic (15 puncte, 3 pase decisive). Brown și Reljic au adunat aceste cifre venind de pe bancă.

FC Argeș va juca în etapa a treia pe teren propriu, fiind gazdă în confruntarea cu CS Vâlcea 1924, în timp ce pentru CSM Focșani urmează o deplasare la Constanța.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Slabi
    E o minune daca nu retrogradează

    cu 6 luni în urmă (29.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!