Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș obține prima victorie în 2022, împotriva celor de la CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.01.2022

FC Argeș obține prima victorie în 2022, împotriva celor de la CSM Galați

FC Argeș Basketball a trecut de CSM Galați într-un meci de luni, 10 ianuarie, din etapa a 14-a a Ligii Naționale. În deplasarea de la malul Dunării, argeșenii s-au impus cu 85-81.

Florin Nini a început cu Masters, Milon, Ciotlăuș, Stan și Sturanovic. Tudor Costescu i-a titularizat pe Seppala, Gajovic, Jeremic, Thornton și Jevtovic.

După mai multe ratări consecutive de ambele părți, Milon a deblocat tabela cu un coș pe pătrundere. Ilari Seppala a fost primul marcator pentru piteșteni, de la linia de libere. Ciotlăuș a reușit un layup spectaculos, înainte ca Măciucă să egaleze de la distanță. Seppala și Jevtovic au lucrat excelent în pick and roll, iar pivotul sârb l-a găsit sub panou pe Thornton, care a înscris un reverse slam dunk. Nikola și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și a dus scorul la 10-6 prin două reușite consecutive. Florin Nini a cerut primul timeout al meciului după încă un coș de sus al lui Thornton. Run-ul trupei din Trivale a continuat cu o triplă a lui Jeremic. Brewton a încheiat parțialul de 14-0 al oaspeților cu un coș de la distanță. După 10 minute, tabela indica 11-22 pentru elevii lui Tudor Costescu.

Primele puncte ale sfertului secund i-au aparținut lui Fitzpatrick, care a punctat de la linia de pedeapsă. Seppala a mărit ecartul la 15 lungimi cu un coș la inel. Pesic a înscris primele puncte ale gălățenilor din al doilea act. Brewton i-a urmat exemplul și a bifat cea de-a doua sa reușită din acțiune. Veteranul Pesic a înscris și din afara semicercului, dar Fitzpatrick a răspuns imediat prin același procedeu și ducea scorul la 18-31. Festivalul coșurilor de la distanță a continuat și Thornton a bifat încă două reușite de acest fel. După timpului de odihnă cerut de Nini, Masters a dus scorul la 26-37 cu un coș în tranziție și două libere transformate. La pauza mare, scorul era de 30-45 pentru FC Argeș.

A doua jumătate a debutat cu un coș pe contră al lui Brewton. Gajovic a replicat imediat cu două lovituri de la distanță, înainte ca Ciotlăuș să înscrie prima sa triplă din dispută. Au urmat două coșuri cu fault consecutive la cele două panouri, ale lui Masters și Fitzpatrick, iar tabela indica 38-52 în favoarea oaspeților. Gălățenii au început să facă un pressing foarte avansat la repunerile piteștenilor, iar acest lucru i-a permis lui Gheorghe să scape nestingherit pentru două puncte ușoare. Au urmat mai apoi patru puncte consecutive ale echipei de la malul Dunării. Apărarea gazdelor a dat semne că cedează. Jevtovic și Jeremic au înscris două coșuri fără prea mari probleme puse de defensiva adversă. Înaintea ultimului act, scorul era 44-66.

Alb-violeții au deschis ultimul act cu un parțial de 8-2, prin coșurile lui Măciucă, Fitzpatrick și Seppala. După acesta, gălățenii au înscris șapte puncte consecutive prin autohtonii Ciotlăuș și Vlad și stranierul Milon, care a punctat de afară. În momentul în care parțialul gazdelor ajunsese la 12-0, live stream-ul FRB TV a fost deconectat din cauza unor probleme tehnice, la scorul de 60-74. Acestea s-au rezolvat peste aproximativ 4 minute, când tabela indica 67-78. Masters a adus diferența în single digits printr-un coș de afară. El a repetat această ispravă, iar FC Argeș conducea la cinci puncte cu un minut înainte de final. După mai multe aruncări libere de ambele părți, Thornton a înscris un coș sub panou, prin care își ducea echipa la șase puncte distanță, cu 30 de secunde înaintea finalului. În cele din urmă, vulturii s-au impus cu scorul de 85-81.

FC Argeș  a ajuns la un bilanț de 10 succese și patru eșecuri în Liga Națională, după succesul cu CSM Galați din etapa a 14-a, scor 85-81. Dunărenii au trei victorii și 11 înfrângeri.

Raynere Thornton a fost MVP-ul oaspeților. Americanul a încheiat cu 24 de puncte și 5 recuperări, cu 9/11 din acțiune și 3/4 de la distanță. Ilari Seppala a încheiat cu 11 puncte și 8 pase decisive, dar cu 8 mingi pierdute. De cealaltă parte, Javon Masters a impresionat cu 26 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Marius Ciotlăuș a avut 12 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

În următoarea rundă, FC Argeș Basketball ar trebui să primească vizita celor de la Rapid București, în cazul în care aceștia vor putea ieși din carantină. CSM Galați va evolua în deplasare, împotriva celor de la CSM Focșani.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!