Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș obține primul succes în sezonul 2022-23 din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.10.2022

FC Argeș obține primul succes în sezonul 2022-23 din LNBM

FC Argeș Basketball a bifat primul succes în noul sezon al Ligii Naționale. După două eșecuri, cu U-BT Cluj și CSU Sibiu, trupa din Trivale a trecut de SCM U Craiova cu scorul de 79-71. Oltenii au două eșecuri din tot atâtea meciuri până acum în campionat.

FC Argeș: Trey Freeman, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

SCM U Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Partida a debutat cu câte cinci puncte înscrise de ambele tabere prin jucători autohtoni. La piteștenii au punctat ambii titulari, pe când la oaspeți a marcat Blaj-Voinescu. Jevtovic a fost primul străin care marchează în joc. Hopkins i-a replicat cu un dunk de efect, iar Flannigan și-a adus echipa în avantaj. Măciucă și Hopkins s-au duelat apoi în coșuri de la distanță. Cele două grupări au mers cap la cap până la 16-16, când trupa din Trivale a reușit un run de 11-0. După 10 minute, tabela indica 29-21, scor stabilit de coșul pe sirenă al lui Flannigan.

Massey a înscris prima sa triplă în tricoul lui FC Argeș în debutul sfertului secund. Nikolic a replicat prin același procedeu. Massey a continuat debutul excelent cu încă o triplă spectaculoasă. Măciucă a majorat avansul echipei sale la 16 lungimi cu o reușită de la distanță. Freeman a reușit patru puncte consecutive, de la libere și în urma unei pătrunderi spectaculoase, iar tabela indica 46-26. Blaj-Voinescu a oprit momentul bun al argeșenilor printr-o reușită de afară, dar Zekovic a replicat imediat cu o astfel de reușită. La pauza mare, Leii din Bănie erau conduși cu 53-37.

A doua repriză a debutat cu șapte puncte consecutive ale oaspeților, care făceau ca diferența de pe tabelă să devină de doar o cifră (53-44). Freeman a oprit run-ul adversarilor. Jevtovic și-a dus apoi echipa la 13 puncte diferență. Tripla lui Hopkins a reușit să o apropie din nou pe Craiova la 10 lungimi. Palmi a conlucrat cu Nikolic pentru a duce scorul la 61-53. Watson a reușit o triplă dificilă pe sirenă, iar oltenii se apropiau la șase puncte. Înaintea ultimului sfert, FC Argeș conducea cu 65-58.

Sfertul patru a fost inaugurat de tripla lui Edwards. El și-a apropiat echipa la o posesie cu un layup spectaculos. Milutinovic a replicat imediat. Mijovic și Watson i-au adus pe Leii din Bănie în avantaj (67-68). Tripla lui Milutinovic preda ștafeta înapoi gazdelor. Freeman mărea avansul la patru lungimi, iar Jevtovic se alătura balului cu un and-one spectaculos. Palmi a oprit momentul bun al adversarilor cu un coș pe recuperare ofensivă. În cele din urmă, piteștenii s-au impus cu 79-71.

Trey Freeman a fost omul meciului și a reușit să încheie cu 20 de puncte și 6 pase decisive. Nikola Jevtovic (13 puncte), Mihai Măciucă (11), Dragan Zekovic (11) și Bruno Massey au fost și ei în double-digits pentru argeșeni. De partea cealaltă, Giordan Watson a avut 14 puncte și 9 pase decisive. Dimitrije Nikolic a fost cel mai bun marcator al oltenilor, cu 15 puncte. George Blaj-Voinescu s-a remarcat și el cu 12 puncte.

În următoarea etapă, ambele echipe vor juca pe teren propriu. FC Argeș va da piept cu CSM Târgu Mureș, iar SCM U Craiova cu CSM Miercurea Ciuc.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Da'broski :

    O creștere
    În joc față de primele etape. Massey un plus mare pentru echipa, nu este fizic 100%, dar se vede că are calitate. Personal aștept ca Milutinovic sa fie un jucător mai decis pentru echipa. În sfertul 3 o cădere care ne putea costa, dar am profitat și de o forma fizică mai slabă a Craiovei, cauzata probabil efortului depus în meciul din Germania. Sper sa nu facem pași greșiți cu Târgu Mureș și Ploiesti acasă, cu Ploieștiul probabil vom juca în noua sala.

    cu 1 an în urmă (23.10.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Scurt si la obiect
    Am luptat frumos,ca de obicei,dar in principal nu ne-au tinut bateriile si era de asteptat ca eforturile pe mai multe planuri ale unei echipe scurte sa isi arate coltii,asta ramanand cea mai mare problema si in perspectiva.Aici mai intervine si un alt aspectpe care l-am intuit dupa primele jocuri:cand o echipa ca a noastra,bazata eminamente pe un joc colectiv si artagos isi pierde energia nu ai decat o singura solutie de avarie,un jucator determinant,care sa te tracteze,ori niciunul dintre strainii nostri nu este capabil de asa ceva.Daca mai adaugam si faptul ca aportul romanilor nostri este absolut insuficient,cu tot devotamentul aratat,nu avem pur si simplu instrumentele necesare pentru a conta in lupta pentru titlu,asa cum mai comentau unii colegi pe aici.Dar cu baschetul corect pe care il practicam si privind optimist lucrurile,ar fi minunat sa ne agatam de o semifinala,desi categoric e prematur si hazardat sa ma arunc la astfel de pronosticuri,sunt doar sperante de suporter.
    Fara ofensa,la Pitesti mi-a placut mult Massey si cam atat.

    cu 1 an în urmă (23.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!