Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș obține un succes important în economia luptei pentru Top 5 în Conferința A

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.01.2023

FC Argeș obține un succes important în economia luptei pentru Top 5 în Conferința A

FC Argeș Basketball a dominat de la un capăt la altul confruntarea de pe teren propriu cu BC CSU Sibiu și s-a impus cu scorul de 83-69. Piteștenii ajung la un bilanț de 6-6, în timp ce ardelenii se situează la 6-7 în vederea luptei pentru calificarea în faza a 2-a a Ligii Naționale.

FC Argeș: Trey Freeman, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Andrei Calnicenco, Dallas Walton

Piteștenii au început ca din tun disputa, cu un run de 10-0, datorat în mare parte celor două triple ale lui Măciucă. Walton a înscris primele puncte ale sibienilor. Argeșenii au continuat să mărească avansul prin Jevtovic și Freeman, dar Pratt a răspuns cu un coș de la distanță. Americanul a repetat isprava câteva posesii mai târziu, de data aceasta ca replică la un dunk al lui Jevtovic. Scorul după primul sfert, 28-13, a fost stabilit de tripla lui Zekovic.

Ardelenii au deschis al doilea parțial cu patru puncte fără răspuns, datorită liberelor lui Barro și a layup-ului lui Manchon. Andrieș a marcat de la semi-distanță pentru trupa din Trivale, înainte ca Massey să transforme trei aruncări libere. Whelan a redus din diferență cu un coș de afară și un layup din tranziție, iar deficitul de pe tabelă redevenea de o singură cifră (35-26). Gavriloaia cu o triplă și Whelan cu un and-one au adus-o pe Sibiu la o singură posesie (37-34). Cunningham a replicat cu un layup, iar tripla lui Andrieș a majorat din nou diferența. La pauza mare, scorul era 42-36.

Repriza a debutat cu șapte puncte consecutive înscrise de Freeman. Jevtovic a mărit avansul la 15 lungimi de la linia de libere, înainte ca Gavriloaia să marcheze primele puncte pentru echipa sa din a doua jumătate cu un coș de afară. Pratt și Manchon au punctat și ei de la libere, înainte ca Jevtovic să ducă scorul la 55-41 în urma unei acțiuni colective de toată frumusețea. Diferența a ajuns la 20 de puncte (63-43) după reușitele lui Massey și Cunningham. Oaspeții au reușit să reducă din ecart înaintea ultimului sfert, iar scorul era 66-49 cu 10 minute înainte de final.

Formația de pe malul Cibinului a marcat din acțiune, prin Pratt și Walton, pentru a reintra în meci. Măciucă a transformat două libere, după care Zekovic a reușit o triplă dificilă și ducea scorul la 71-53. Ritmul jocului a stagnat, astfel că trupa din Trivale nu a avut emoții până la final pentru victorie.

Nikola Jevtovic a fost omul meciului și a totalizat 20 de puncte și 10 recuperări. Trey Freeman a strâns 13 puncte, 6 pase decisive și 3 intercepții. De partea cealaltă, cel mai valoros jucător a fost Gaston Whelan cu 20 de puncte și 7 assist-uri.

În etapa următoare, FC Argeș va juca pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești. BC CSU Sibiu va primi vizita celor de la SCM U Craiova.

*foto: Bogdan Isailă

4 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Din păcate pentru fanii sibieni
    Șansele pentru play off sunt doar teoretice. Nici Piteștiul nu impresionează, Milutinovic și Zekovic mi se par ieșiți din formă. Sunt curios ce se va întâmpla cu Ionescu, Dragoste, Gavriloaia, Blumbergs, in special jucătorii români, oare vor semna contracte cu echipe ce vor fi in primele 10?

    cu 1 an în urmă (09.01.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    de la 3 cu liniuta
    - .... aia cu fluieru il face pe Pratt de cand o stiu. Urmariti.. trecut si viitor.
    - pentru achizitiile din sezonul viitor, recomand proba cantarului. La orice contact, in special sub panou noi suntem cantitate neglijabila.
    - o victorie la Pitesti ar fi fost o mare minciuna. CSU trebuie sa se trezeasca si daca intram in playoff nu o va face.

    cu 1 an în urmă (09.01.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    A iesit bine
    O atitudine potrivita si o victorie care ne ajuta si care razbuna norocul Sibiului din meciul tur. Daca la Ploiesti mai prestam un joc solid cu rezultat pozitiv, atunci ne-am securizat complet calificarea in faza urmatoare si sansa unor meciuri tari si frumoase.

    cu 1 an în urmă (09.01.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Sibiul a fost din nou la pământ
    Arges a rupt norii acum. Jevtovic a fost exponențial, ca de fiecare data. Poate se va face reconstrucția echipei în jurul său. Din nefericire pt Sibiu, pentru fanii sai și pt mine care admir de o viață aceasta echipă, jucătorii nu se ridică la nivelul de trăire pe care acești oameni îl insufla echipei meci de meci..păcat, sper totuși să prindă un loc de playoff. Ideea e că dacă vor juca totuși in playout, este momentul ca cei din conducere sa se gândească la o reconstrucție sănătoasă și coerente. Și chiar daca prinde playofful, echipa asta nu are șanse să treacă de prima rundă. Așa că sunt multe semne de întrebare cu privire la viitorul și direcția în care merge CSU Sibiu

    cu 1 an în urmă (10.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!