Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Pitești a câștigat după două reprize suplimentare meciul cu CSM Târgu Mureș

FC Argeș Pitești a câștigat după două reprize suplimentare meciul cu CSM Târgu Mureș

FC Argeș Pitești a avut nevoie de două reprize suplimentare pentru a se impune în fața lui CSM Târgu Mureș, în meciul disputat astăzi, 29 octombrie, din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. La capătul celor 50 de minute de joc din Trivale s-a înregistrat scorul de 108-106.

Primul coș al meciului a fost înscris după un minut și jumătate, de către Jevtovic. Răspunsul a venit rapid de Person și Gajovic. Piteștenii au revenit la conducere, după 7 puncte la rând, venite de la Măciucă și același Jevtovic. Axctul inaugural a continuat sub semnul echilibrului, dar cu echipa vizitatoare mai mult la conducere. Borșa cu un coș de la distanță avea să încheie primele 10 minute de joc, cu scorul 23-19 pentru CSM Târgu Mureș. Dragan Zekovic a deschis balul cu o triplă în sfertul secund, iar totul el avea să schimbe conducere. Goran Martinic a replicat și el cu un coș de 3 puncte. Jocul s-a transformat într-un 3 Point Contest și scorul a ajuns rapid la 30-29. Cele două echipe au fost greu de separat pe tabelă, dar au continuat să înscrie cu lejeritate. La cabine, FC Argeș avea să intre cu avantaj de o posesie, 49-48.

Jocul s-a reluat cu echipa oaspete trecând din nou în avantaj. Mureșenii nu au reușit să pună un ecart mai mare de două posesii pe tabelă. Piteștenii au profitat de un antisportiv pentru a reveni în față, aproape de jumătatea sfertului, 57-56. Partea a două a actului trei le-a aparținut vizitatorilor, care au avut câteva șanse să se desprindă la peste două posesii. Nu s-a întâmplat, iar Vladislav Solopa avea să stabilească scorul după 30 de minute de joc, 70-65 pentru CSM Târgu Mureș. Primii care au marcat la reluarea jocului au fost tot oaspeții, iar tripla lui Gajovic ducea diferența la 10 lungimi și-l obliga pe Milan Mitrovic să ceară timp de odihnă. Spiritele s-au încins spre jumătatea actului decisiv, iar antrenorul gazdelor a încasat un tehnic. Mureșenii nu au profitat, iar la celălalt panou, Massey a transformat trei libere. Răspunsul a venit de la Person cu o triplă și scorul devenea 82-75 pentru oaspeți. Diferența a devenit minimă după două triple ale piteștenilor, când mai erau 2 minute și jumătate din meci. Tot Massey de la linia de fault și-a dus echipa în față. Un atac prelungit de recuperările ofensive i-au permis lui Person să înscrie un coș de 3 puncte. Massey a egalat rapid. Martinic a irosit următoarea posesie, iar gazdele aveau ultima posesie a meciului. Tot Massey a vrut să decidă meciul, dar a ratat tripla și scorul a rămas 85-85.

Gazdele au marcat primele 4 puncte din overtime. Martinic a oprit seria ratărilor penrtu echipa sa. Un three-point-play al lui Person îi ducea din nou pe mureșeni în avantaj, 92-91. Massey a replicat cu un coș de la distanță. Tot Person a restabilit egalitatea. Jevtovic a înscris rapid pentru gazde, iar Santa a comis un fault ofensiv cu care părăsea terenul. Jevtovic și Massey au ratat câte o liberă pe final și i-au permis lui Person să prelungească meciul, 98-98.

CSM Târgu Mureș a început cu 4 puncte la rând cea de-a doua repriză suplimentară. Startul bun s-a confirmat și Martinic cu un coș de la mare distanță a dus scorul la 105-99. Au venit 4 puncte la rând pentru Pitești de la Măciucă și Cunningham. Pe nesimțite, gazdele au egalat la 106. Mureșenii au ratat un atac important și Milutinovic cu un tip in a decis meciul 108-106 pentru FC Argeș Pitești.

Bruce Massey a fost omul meciului cu 24 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Nikola Jevotic a terminat cu 22 de puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Dragan Zekovic a contribuit cu 14 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Cunningham a terminat cu 12 puncte și 12 recuperări, iar Tudor Fometescu cu 11 puncte.

Dincolo s-au remarcat: Person – 24 de puncte (6r, 5a), Santa – 18 puncte (11r), Lowrence – 17 puncte (4r), Martinic – 14 puncte (7a, 5r), Gajovic – 13 puncte (8r, 4a).

Foto: FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!