Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș răpune CSM Oradea pe teren propriu și ajunge la nouă victorii consecutive

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.03.2022

FC Argeș răpune CSM Oradea pe teren propriu și ajunge la nouă victorii consecutive

FC Argeș Basketball a reușit cea mai importantă victorie a sezonului. Vulturii alb-violeți au învins pe CSM Oradea în etapa a 23-a într-un meci de pe teren propriu, cu scorul de 82-63 și au un bilanț de 18-4 după acest meci. Bihorenii au 14 succese și șase eșecuri.

Tudor Costescu i-a titularizat pe Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Raynere Thornton, Toarlyn Fitzpatrick. Cristian Achim a început cu Kris Richard, Tudor Fometescu, Stephen Holt, Garlon Green și Alex Gavrilovic.

Măciucă a dezghețat tabela cu un coș de sub inel. Gavrilovic a răspuns prin același procedeu. După câteva minute fără realizări ofensive, Seppala a pătruns și a înscris în fața lui Green. Americanul s-a revanșat cu un slam-dunk electrizant în tranziție. Jeremic a înscris prima triplă a disputei. Scorul a ajuns la 9-7 pentru alb-violeți după coșul de afară al lui Fometescu și cârligul lui Măciucă. Oradea a trecut în avantaj prin Gavrilovic, înainte ca Thornton să înscrie primele sale puncte, de la distanță. Fitzpatrick i-a urmat exemplul, iar tabela indica 15-13, înainte de un stepback de afară al lui Richard. Înainte să iasă de pe teren, Fitzpatrick a dus scorul la 20-18 pentru gazde. Tripla lui Markovic a stabilit scorul după 10 minute: 20-21 în favoarea vizitatorilor.

Ogden a deschis al doilea sfert cu un coș-fault din spatele arcului de cerc. Jeremic a răspuns printr-o aruncare similară, în fața lui Vescan. Gajovic a egalat la 25 din pasa lui Măciucă. Thornton a readus avantajul pentru vulturi cu un coș spectaculos în tranziție. Seppala l-a forțat pe Achim să ceară primul timeout cu o triplă pe sirenă. Tot finlandezul a mărit ecartul cu două puncte înscrise prin pick-and-roll. La 36-29, Cristian Achim a cerut din nou timp de odihnă, după un stepback spectaculos al lui Măciucă. Avansul gazdelor a intrat în double-digits după o altă reușită de trei puncte (39-31). La pauza mare, FC Argeș conducea cu 40-33.

Orădenii au înscris rapid cinci puncte, prin Richard și Green și nu le-au permis adversarilor să se distanțeze după coșurile lui Fitzpatrick și Jeremic. Sârbul a înscris de la distanță și a dus scorul la 47-38 După liberele înscrise de argeșeni, ecartul revenea la 10 lungimi (50-40). După un drum la linia de pedeapsă al lui Holt, Jeremic a reușit un and-one spectaculos la coșul advers. Markovic a oferit o gură de aer pentru bihoreni cu un coș de trei. Thornton a înscris un coș din zero grade chiar după un timeout a lui Achim, iar scorul era 58-45. Markovic a continuat prestația bună și a înscris din aceeași zonă. După sfertul trei, scorul era 58-52 pentru gazde.

Fitzpatrick a inaugurat ultimul parțial cu un coș de trei. Gheorghe i-a urmat exemplul și a aruncat sala în aer când tabela indica 64-52. Tot jucătorul român a înscris pe recuperare ofensivă și l-a forțat pe Achim să ceară timp de odihnă la 66-52. Leii Roșii au rămas fără punct înscris în primele cinci minute de joc, înainte ca Green să spargă gheața cu un dunk. Gheorghe a continuat sfertul excelent cu încă trei puncte înscrise, înaintea răspunsului lui Richard de la semi-distanță. Thornton a reușit un dunk în tranziție, în urma pressing-ului adversarilor, iar ecartul era de 14 lungimi (73-59). Tudor Costescu a cerut timeout după posesia următoare, sfârșită cu coșul lui Richard. Măciucă și Jeremic au pus cireașa de pe tort, iar FC Argeș s-a impus cu scorul de 82-63.

Mladen Jeremic a contribuit cu 22 de puncte (5/7 de la distanță) la succesul argeșenilor, fiind urmat de Toarlyn Fitzpatrick (13 puncte, 8 recuperări) și Raynere Thornton (11 puncte, 11 recuperări). De la Oradea principalii marcatori au fost Kris Richard (17 puncte, 3 pase decisive) și Garlon Green (10 puncte, 4 recuperări).

În următoarea etapă, FC Argeș va juca în deplasare, cu CSO Voluntari. CSM Oradea va primi la mijlocul săptămânii vizita lui Bakken Bears în returul sferturilor FIBA Europe Cup.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

5 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Oradea
    Meci slab, fără istoric. Poate a contat și oboseala acumulata dar nu cred că i singurul factor. Pitești pleacă acum cu prima șansă pentru locul 3, la egalitate de puncte având și avantajul meciurilor directe. Iar de pe locul 4, va fi foarte greu să trecem de semifinale.

    cu 2 ani în urmă (13.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    Sânge proaspat
    Cred ca e cazul ca dom' "profesor" sa părăsească corabia la sfârșitul acestui an competițional... Dintr-un joc elaborat, echipa a ajuns sa joace o țurcă în care singura schema e aruncarea de 3. Singurul pe care îl vad venind pe banca e Milan...

    cu 2 ani în urmă (13.03.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    Român
    Felicitari ptr costescu şi sibiu. Costescu a aratat incâ o datâ câ este cel mai bun antrenor român şi sibiu le a demonstrat pacalicilor de antrenori şi "specialistilor " de aici câ sunt jucâtorii români merita mai mult. Cu doi români ia bâtut sibiu pe strainii clujului,naturalizatul ptr care va ti agitat toti pe aici şi clujul ın instanta,un castig imens ptr baschetul românesc cate pcte a marcat oare?!

    cu 2 ani în urmă (13.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Românii
    @Ciuca
    Partial ai dreptate.Dar nu uita ca in timp ce Sibiu si Pitesti aveau un program de competitie cu un joc pe saptamina,U-BT si CSM aveau meciuri din trei in trei zile,practic aproape similar cu cel din PO ,plus deplasarile .E un program foarte solicitant la care nicio echipa din LNBM nu face fata.Pentru asta ai nevoie de un lot omogen ca si valoare.Aici intervin in ecuatie jucatorii români,care nici la U-Bt nici la CSM nu se apropie de valoarea celor straini.
    Trebuie sa multumim celor doua echipe din Cluj si Oradea,ca prin rezultatele lor au pus Romania pe harta baschetului european.
    Fiecare a pierdut cate o batalie ,dar nici una nu a pierdut inca razboiul.Mai e cale lunga pina la finala.

    cu 2 ani în urmă (13.03.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    Sup. oR.ter
    Ai perfectâ dreptate.felicit cele doua echipe ptr rezultatele din cupele europene. Eu mı am spus pârerea doar ın privinta lui costescu şi jucâtorilor români

    cu 2 ani în urmă (13.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!