Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș recuperează un deficit de 16 puncte și câștigă la Voluntari

FC Argeș recuperează un deficit de 16 puncte și câștigă la Voluntari

CSO Voluntari și FC Argeș Basketball au fost adversare în singurul meci de vineri, 1 martie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea din etapa a 22-a s-a încheiat cu 82-79 în dreptul piteștenilor, după ce gazdele au condus cu 16 puncte. Rezultatul ține gruparea viola pe poziția a treia din Top 10.

Voluntari: Rashard Odomes, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alexandru Olah

Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Ilfovenii au avut un start fulminant de meci și la 14-0 a urmat time-out-ul lui Nebojsa Vidic, iar imediat după acel moment Jones a oprit seria gazdelor. Trevon Allen a intrat în double digits după nici cinci minute trecute de la startul partidei, Odomes a refăcut avantajul de 13 lungimi în care s-au aflat alb-albaștrii în partea secundă a sfertului și Smith a modificat situația de pe tabelă pentru 21-10. Jevtovic și-a adus echipa la mai puțin de 10 puncte cu un minut rămas din acest act, iar în cele din urmă perioada s-a încheiat cu 26-16 în dreptul Voluntariului.

Curry și Jones au contribuit pentru primele reușite ale lui FC Argeș în al doilea sfert, dar CSO Voluntari a putut să țină de ecartul din două cifre (30-19). Jevtovic a scăzut diferența la șapte puncte și l-a forțat pe Ainars Bagatskis să ceară time-out, moment urmat de layup-ul precis a lui Olah. Piteștenii au continuat să se apropie pe tabelă, iar Andrieș a adus formația viola la o singură posesie în spate (32-30), după care Curry a egalat cu un dunk spectaculos. Shumate a reușit să întrerupă run-ul de 13-2 în care s-au aflat oaspeții și a venit rândul lui CSO Voluntari să intre într-un parțial important, astfel că la pauză tabela a indicat 42-34.

Amfitrionii au ajuns din nou într-un ecart format din două cifre, iar Odomes și Olah au modificat situația pentru +12. Run-ul Voluntariului s-a prelungit și același Olah a transformat liberele cu care scorul a devenit 52-36, după care Jevtovic și Smith au tăiat din handicapul piteștenilor. Câteva acțiuni reușite în defensivă, transformate în atacuri în tranziție, au ajutat-o pe FC Argeș să vină la 57-52 și banca tehnică a gazdelor a răspuns imediat cu un time-out. Curry a adus formația viola la o posesie în urmă, Mitchell a răspuns cu o triplă și Corey Allen a comis un fault ofensiv în ultimele secunde ale sfertului trei, perioadă care s-a încheiat cu 62-58.

Patru puncte fără răspuns au avut oaspeții în primele 70 de secunde ale sfertului patru și scorul a devenit din nou egal, în timp ce Vida a marcat pentru 64-62. Feazell a finalizat într-o manieră spectaculoasă un atac la capătul căruia CSO Voluntari a revenit la +4, Jevtovic fiind trimis ulterior la linia liberelor pentru 70-67. Pivotul Argeșului și-a continuat prestația excelentă și a contribuit la trecerea, în premieră, în avantaj a piteștenilor și cu trei minute rămase pe cronometru scorul a devenit 70-74. Naje Smith a mărit ecartul la șapte lungimi cu puțin sub 80 de secunde până la final, de unde Voluntari a coborât la o posesie (79-81) cu triplele lui Trevon Allen și gazdele au faultat târziu ulterior. Corey Allen și-a împărțit liberele, iar Trevon Allen a ratat ultima aruncare și FC Argeș s-a impus cu 79-82.

Nikola Jevtovic a contribuit cu 25 de puncte și 7 recuperări la succesul „vulturilor”, în timp ce Corey Allen (15 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări) și Naje Smith (13 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) au fost următorii marcatori.

În replică, Trevon Allen a stat cu 25 de puncte, 4 recuperări, 3 intercepții și 5/8 de la distanță. Ceilalți jucători în double digits pentru CSO Voluntari au fost Rashard Odomes (12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Alex Olah (10 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

CSO Voluntari (5-7) va avea parte de o deplasare la Târgu Mureș în finalul turului din Top 10, iar pentru FC Argeș (7-5) urmează partida de acasă contra Rapidului.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Constanța RlCARDO :

    Mda
    Se pare că jocul cu Clujul a fost un accident, o sclipire de orgoliu, sincer nu-i văd pe Voluntari în semifinale, anul acesta. Aș putea pune pariu în momentul ăsta care vor fi cele 4 echipe din semifinale: Cluj, Oradea, Pitești și Rapid. Ce nu înțeleg eu ce caută Bagatakis în ecuația asta, adică după ce ai antrenat Macabi și Zalgiris în Euroligă să ajungi în sălița de sport din comuna Voluntari mi se pare penibil.

    cu 1 lună în urmă (01.03.2024)
    • didi.alex.:

      #PR Georgescu &Co.
      Păi să-l întrebăm pe dl Georgescu cum s-a ajuns la cheltuirea unui buget enorm, cu 5 români în rotație să fie bătută de Pitești, o echipă cu buget decent dar cu antrenor și jucători care se luptă pentru locurile 2-4.
      În ce privește Rapidul … cred ca se vor desumfla … au ajuns in finala Cupei doar pt ca primul tur au jucat lejer și Oradea era în implozie pentru ca se știa ca Neal are plătit opt-out din Turcia și nu a vrut să joace !
      Eu vadă clasamentul așa
      Cluj
      Oradea
      Pitești
      Voluntari/Sibiu.
      Om trăi și om vedea!

      cu 1 lună în urmă (01.03.2024)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Echipa
    O foarte muncitoare echipa a Pitestiului a raspuns de doua ori de la -14/-16 si desi a dat doar un cos de 3, a alergat si a continuat sa-si faca jocul, iar pe final nu s-a mai repetat scenariul din sezonul trecut (cand sm pierdut aproape toate jocurile stranse) pentru ca avem o banca tehnica valoroasa, care ne va duce spre semifinale.

    cu 1 lună în urmă (01.03.2024)
    • varu silvois:

      Clar, rezultat surprinzator
      Voluntari se bazează prea mult pe Allen și mai apar și sincope. In ce privesc semifinalistele, as zice că e prematur să presupunem. Să vedem și cum se descurca Constanta in meciul cu UBT.

      cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    • CSM Constanța RlCARDO:

      Surprinzător?
      În top 10 Voluntari a pierdut cu Sibiu, Oradea și Pitești, a câștigat doar cu Constanța care , fie vorba între noi, are cele mai mici șanse să ajungă în playoff, alături de Brașov. Iar Pitești a arătat jocuri solide în Top 10, nu degeaba sunt pe locul 3.
      Nu știu de ce mulți îi vedeau pe Voluntari în finală cu Cluj, eu văd că sunt mai aproape să joace cu U în primul tur de playoff, și aici s-a terminat distracția (pentru ei).
      Iar dacă Pitești nu va avea nenorocul ca într-o eventuală semifinală să intre cu U atunci s-ar putea să-i vedem chiar în finală, de ce nu?

      cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    • varu silvois:

      Surprinzator
      Întrucât au jucat acasă și au avut și un avans măricel. As zice că doar UBT are locul bătut în cuie și aceasta lupta pentru locurile fruntașe e frumoasă și dinamica iar imprevizibilul poate aduce putina culoare in cenușiul LNBM.

      cu 1 lună în urmă (02.03.2024)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Pronosticuri
    Eu cred ca Voluntari are valoarea necesara ca sa aspire la finala mare, a aratat si in acest meci, cel putin dpdv al valorii individuale a jucatorilor.
    Primul loc e antamat de Cluj, pe merit si pe buget.
    Pe Oradea nu o vad prea bine in acest final de sezon.
    Pitesti are o echipa si un joc bun, datorita si antrenorului lor, deci mizez ca ar putea lua o medalie.
    Sibiu are si echioa si un antrenor si traditie, asa ca nu o vad nicidecum sa nu intre in loc de Cupe europene.
    Rapid are buget, are antrenor consacrat, are meciuri in care arata ca ar putea sa intre in hora celor din față, insa nu imi vine sa mizez pe ea ca semifinalistă.
    Restul echipelor din Top 10 nu cred ca au veleitati de 1-4.

    cu 1 lună în urmă (03.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!