Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș revine pe teren propriu după două deplasări consecutive

FC Argeș revine pe teren propriu după două deplasări consecutive

Liderul Conferinței B, FC Argeș Pitești joacă pe teren propriu în etapa a 11-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Alb-violeții au avut două meciuri în deplasare pe finalul lui noiembrie și deschid luna decembrie cu un duel împotriva lui CSM Focșani.

Argeșenii și-au câștigat toate meciurile de acasă în campionat, ultima victorie în Pitești Arena fiind înregistrată pe 10 noiembrie, în duelul cu CSM Constanța (77-74). Din acel moment, echipa lui Nebojsa Vidic a prins două deplasări, la Târgu Mureș și Ploiești, iar rezultatele au contribuit la prelungirea seriei pozitive.

Într-o situație total diferită se află CSM Focșani, care vine la Pitești după ce a pierdut precedentele patru partide din Liga Națională. Vrâncenii au o singură victorie la activ, acasă cu CS Vâlcea pe 6 noiembrie (74-71), precum și opt înfrângeri în cele nouă partide disputate până în prezent.

Turul a reprezentat o victorie la 13 puncte pentru FC Argeș, 83-70, la capătul unei partide în care au existat patru schimbări la conducere și formația viola a condus cel mult cu +21. Corey Allen, Nikola Jevtovic și Raijon Kelly au fost cei mai eficienți din tabăra piteșteană, cu cele 48 de puncte marcate împreună, iar Sherwood Brown, Rijad Avdic și Pavle Reljic s-au aflat în double digits pentru CSM Focșani.

Perioada excelentă pe care o traversează gazdele întâlnirii de sâmbătă se observă și în cifrele la nivelul ligii. FC Argeș are a treia medie de assist-uri (18.0), este a patra cea mai eficientă echipă (97.1 index) și beneficiază de al doilea procentaj din interiorul arcului de cerc (58.4%). CSM Focșani este penultima la eficiență și ultima în cazul celorlalte două date statistice amintite.

Formațiile acestea dau doi străini aflați în Top 10 la media de puncte, fiind vorba despre Nikola Jevtovic (16.3) și Sherwood Brown (16.4). Tot ei conduc și la media de recuperări pe meci (7.3 - 7.1), în timp ce Raijon Kelly și Pavle Reljic ies în evidență la assist-uri (5.1 - 3.4).

Duelul dintre FC Argeș și CSM Focșani va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18.00 și va fi transmis pe FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!