Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș s-a răzbunat pe Miercurea Ciuc pentru eșecul din Cupă

FC Argeș s-a răzbunat pe Miercurea Ciuc pentru eșecul din Cupă

Într-un meci din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Miercurea Ciuc a primit vizita lui FC Argeș Basketball. Piteștenii au controlat meciul de la început până la final, au dominat din toate punctele de vedere și au câștigat cu 114 la 56.

Formația de start a gazdelor a fost alcătuită din Mihajlo Bogdanovic, Branislav Vujadinovic, Lock Lam, Lazar Djurovic și Zoltan Zerkula. În schimb, pentru oaspeți, au intrat pe teren Radu Voinescu, Tudor Gheorghe, Goran Gajovic, Nikola Jevtovic și Toarlyn Fitzpatrick.

Elevii lui Tudor Costescu au început foarte bine partida, reușind trei coșuri de două puncte și trei coșuri de trei puncte. Principalii realizatori au fost Gajovic și Gheorghe care i-au dus pe argeșeni la scorul de 16-3. Laszlofy Botond s-a văzut, astfel, nevoit să ceară un time-out după doar patru minute de joc. Acesta nu a avut efectul dorit, iar FC Argeș a continuat să ofere un spectacol ofensiv. Cu un nou parțial de 14-8, piteștenii au terminat actul inaugural cu un avantaj de 21 de puncte: 32-11.

Sfertul al doilea a început mult mai echilibrat decât cel inițial. Primele minute au consemnat un duel între Djurovic și Jevtovic, care s-au întrecut în coșuri reușite prin diferite procedee. Au urmat câteva secvențe în care niciuna din cele două tabere nu s-a remarcat în atac. După un run de 5-0 al gazdelor, oaspeții au replicat cu un parțial de 7-3 și au intrat la vestiare cu scorul de 47 la 26.

După pauză, Gheorghe și Vujadinovic au scuturat plasele de la mare distanță. Gajovic a contribuit la avantajul echipei sale cu încă cinci puncte, iar Thornton a înscris al 4-lea coș de trei puncte al sfertului. De partea cealaltă, Lam a încercat să mai oprească din avântul medaliatei cu bronz în ultima stagiune, însă jucătorii lui Costescu au continuat să arate o poftă ofensivă deosebită. Bogdanovic, Vujadinovic și Djurovic au replicat pentru harghiteni, dar Axinte, Thornton, Gajovic și Voinescu au dus-o pe FC Argeș Basketball la 82-41.

Actul decisiv a fost fără istoric. În ciuda unui avantaj uriaș, piteștenii au continuat să domine întâlnirea și s-au impus cu 114 la 56. Astfel, FC Argeș Basketball începe cu dreptul ediția 2021-2022 a Ligii Naționale.

Tabăra învingătoare a avut nu mai puțin de opt jucători în double-digits: Nikola Jevtovic (20 de puncte), Tudor Gheorghe (18 puncte), Goran Gajovic (18 puncte), Raynere Thornton (16 puncte), Dragoș Axinte (11 puncte), Toarlyn Fitzpatrick (11 puncte), Radu Voinescu (10 puncte) și Mladen Jeremic (10 puncte).

În schimb, doar doi baschetbaliști ai învinșilor au depășit borna celor zece puncte marcate: Mihajlo Bogdanovic (15 puncte) și Branislav Vujadinovic (11 puncte).

În etapa a doua, FC Argeș Basketball se deplasează pe terenul lui SCM Timișoara. De partea cealaltă, CSM Miercurea Ciuc o va întâlni pe CSM Focșani în Sala Polivalentă din reședința județului Vrancea.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!