Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș se impune fără emoții în duelul cu Steaua București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.03.2022

FC Argeș se impune fără emoții în duelul cu Steaua București

FC Argeș Basketball a câștigat fără mari emoții duelul din etapa cu numărul 21, împotriva celor de la Steaua București. Piteștenii au un bilanț de 16-4, în timp ce adversarii lor au nouă succese și 12 eșecuri.

Tudor Costescu a început cu Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Toarlyn Fitzpatrick și Nikola Jevtovic. Eugen Ilie i-a titularizat pe KJ Jackson, Karlo Vragovic, Robin Mandisodza, Zarko Djuric și Terrell Carter.

Măciucă a dezghețat tabela cu un coș pe recuperare ofensivă. Djuric a înscris primele puncte pentru roș-albaștrii. Cele două formații au făcut multe greșeli de începători pe ofensivă, iar după patru minute de joc, tabela indica 6-6. Jeremic a înscris de două ori de la semi-distanță pentru ca gazdele să se distanțeze la două posesii. Carter a dus scorul la 12-10 cu un dunk electrizant, dar Seppala a răspuns imediat de la distanță. Jeremic a punctat și el de afară, iar Eugen Ilie cerea timeout la 18-12. După timpul de odihnă, Jackson a marcat prima triplă a oaspeților. Acesta a înscris si un dunk spectaculos, prin care scorul devenea 21-19. După 10 minute, trupa din Trivale conducea cu 24-21.

Steliștii au trecut pentru prima oară la conducere, după floater-ul lui Jackson. Jevtovic a înscris patru puncte consecutive și i-a readus pe piteșteni în avantaj. Pivotul sârb a dus avansul formației gazdă la nouă lungimi (33-25) cu un and-one în fața lui Cvetinovic. Carter a redus ecartul cu un coș de sub inel, înainte ca Măciucă să înscrie de afară. Transmisiunea live de la FRB TV a avut dificultăți în ultimele minute ale sfertului doi. La pauza mare, scorul era 47-34 pentru piteșteni.

Djuric a deschis a doua jumătate cu un coș de la distanță, înainte de patru puncte consecutive ale lui Seppala și Jevtovic. Gîrbea i-a apropiat pe steliști de adversari cu o triplă. Oaspeții veneau la 9 lungimi (53-44), înainte de coșurile de afară ale lui Gheorghe și Fitzpatrick. Gîrbea a fost penalizat cu un fault anti-sportiv, iar Jevtovic a transformat cele două libere rezultate pentru a duce scorul la 61-48. Trupa din Trivale a intrat în ultimul sfert cu un avantaj de 13 puncte (65-52).

Fitzpatrick a fost primul marcator din ultimul parțial. Cvetinovic i-a răspuns cu un coș de la distanță. Cele două echipe nu au reușit să înscrie pentru câteva minute bune. Eugen Ilie a cerut un timeout la 73-55, după ce Fitzpatrick a punctat de la semi-distanță. Defensiva piteștenilor nu le-a permis gazdelor să se apropie până la finalul confruntării, iar trupa lui Tudor Costescu s-a impus în cele din urmă.

UPDATE: Scorul final a rămas 83-63

Cu 34 de secunde înainte de final, scorul era 83-63 pentru FC Argeș, moment în care transmisiunea FRB TV a fost deconectată după ce nu a funcționat mai bine de două sferturi. În același timp, site-ul de statistică pus la dispoziție a rămas blocat cu același scor. Vom reveni cu o actualizare legată de scorul final.

Toarlyn Fitzpatrick a fost cel mai bun marcator al jocului, cu 20 de puncte. Mladen Jeremic a înregistrat 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, pe când Nikola Jevtovic a terminat cu 14 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Din tabăra adversă s-a remarcat Zarko Djuric, cu 19 puncte și 5 recuperări.

Următorul meci pentru FC Argeș este cel de duminică, din deplasare, împotriva celor de la SCM Universitatea Craiova. Steaua București va primi celor de la CSM Focșani într-o partidă de luni.

*foto: FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!