Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș se impune la Ploiești, în ciuda unei reveniri de la -22 a gazdelor

FC Argeș se impune la Ploiești, în ciuda unei reveniri de la -22 a gazdelor

Astăzi, 15 ianuarie, etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre CSM Petrolul Ploiești (8-5) și FC Argeș Basketball (6-6). Oaspeții au controlat jocul încă din primele minute ale partidei și au obținut a doua victorie stagională în fața gazdelor.

CSM Ploiești: Kwamain Mitchell, Octavian Popa Calotă, Bogdan Popa, Veljko Brkic, Andris Misters

FC Argeș Basketball: Josh Cunningham, Nikola Jevtovic, James Freeman, Mihai Măciucă, Alin Andrieș

Elevii lui Mihai Popa au condus doar de două ori de-a lungul primelor 20 de minute: la 4-2 și la 6-4. Apoi, alb-violeții au preluat inițiativa și și-au adjudecat actul inaugural cu 26 la 17, având șase marcatori în această secvență: Cunningham, Jevtovic, Freeman, Măciucă, Andrieș și Zekovic.

Încercările galben-albaștrilor din sfertul al doilea de a reveni au fost respinse, iar trupa lui Milan Mitrovic a continuat să fie mai precisă atât în defensivă, cât și în ofensivă. Jevtovic și Măciucă au fost principalii remarcați ai piteștenilor, iar Freeman, cu patru puncte consecutive, a stabilit scorul final al primei reprize: 48-36.

După revenirea de la vestiare, avantajul oaspeților a crescut și mai tare, aceștia ajungând la un moment dat să conducă la 22 de puncte: 69-47. Gazdele au răspuns cu un parțial de 8-2, prin reușitele lui Mitchell, Misters și Popa, însă șansele acestora la victorie au rămas extrem de mici.

Prahovenii au sfidat calculele și și-au continuat run-ul, reducând diferența de pe tabelă la zece puncte, scor 61-71, iar antrenorul argeșenilor s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Indicațiile sale nu au avut efectul dorit pentru că jucătorii de la CSM Ploiești „au prins aripi”, au început să joace tot mai bine și s-au apropiat la patru puncte, 71-75, după tripla lui Funderburk. Mitrovic a solicitat încă un time-out dar ploieștenii au continuat să se apere excelent și au revenit la conducere, cu 3 minute și 23 de secunde rămase: 78-77. Jevtovic a răspuns cu un coș, apoi Popa a înscris de la mare distanță, iar Freeman a egalat la acțiunea următoare: 81-81. Ploieștenii au ratat ultimele trei atacuri ale jocului, în timp ce Măciucă a marcat pentru oaspeți, aducând victoria lui FC Argeș Basketball: 83-81.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat: Nikola Jevtovic (18 puncte), Josh Cunningham (12 puncte), Mihai Măciucă (12 puncte) și James Freeman (12 puncte). Cei mai buni jucători ai învinșilor au fost Veljko Brkic (19 puncte), Andris Misters (17 puncte), Bogdan Popa (16 puncte) și Kwamain Mitchell (15 puncte).

Datorită acestui rezultat, FC Argeș Basketball ajunge la un bilanț de 7-6 și continuă lupta pentru calificarea în Top 10. De partea cealaltă, CSM Ploiești are cu o victorie în plus, fiind și ea una din formațiile care are mari șanse la următoarea fază.

În runda a 16-a, echipa lui Milan Mitrovic primește vizita lui CSM Târgu Jiu, în timp ce jucătorii lui Mihai Popa au parte de un meci dificil pe terenul lui SCM U Craiova.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

9 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Jeftovic
    Era să l bată pe Milan:)))))). Ai noștri de la Oradea, Milan și Zeko nu aduc nici un plus Piteștiului...

    cu 1 an în urmă (15.01.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Ce victorie
    Plina de emotii, dar si un raspuns pe masira pentru meciul din tur. Ramane un rezultat care consolideaza sansele de calificare, mai avem de inchis cu bine cele doua jocuri de acasa cu Tg-Jiu si M.Ciuc.
    Remarc revenirea gazdelor care au recuperat -20 in primele 7 minute din ultimul sfert, genul acela de revenire pe care o vezi in NBA. Dar in statistici ramane victoria Pitestiului ca si finalitate a acestui meci.

    cu 1 an în urmă (15.01.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    game over
    poate incepe in sfarsit reconstructia si la noi in urma acestui rezultat.

    cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Inca nu, acum depindem doar de noi, la cum arata clasamentul si programul. Castigam ambele meciuri (Ploiesti d si Tg Jiu a) facem 9 -7. Ploiesti are 8 6 si meciuri cu Craiova d si Sibiu a, Craiova are 7 6 si meciuri cu Ploiesti a, Tg Jiu d si Rapid a. Pitesti a cam iesit din schema, dar i-au bagat pe Ploiesti in hora. Asa ca totul se joaca. Pentru noi nu exista alta optiune decat 2 victorii, dar stam doar la mana noastra.

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      poate
      n-am facut eu calculele bine, dar Pitesti are meciuri cu Rapid, Miercurea Ciuc, si Tg Jiu. In situatia in care Rapid isi respecta pozitia din clasament dar Pitesti castiga celelalte 2 meciuri, au avantaj fata de noi in meciurile directe. Eu nu vad Pitesti-ul iesit din schema, ci CSU.

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Pitesti si-a rezolvat accederea in faza urmatoare, de-aia eu i-am scos din calcule :)
      In schimb au reintrat cei de la Ploiesti in hora.
      Practic acum 3 echipe se lupta pentru ultimele 2 locuri: Ploiesti, Craiova si Sibiu. Ai mai sus meciurile care le mai au fiecare si nr de victorii si infrangeri.

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      nice
      sa spui ca infrangerea ce si-a luat-o Ploiestiul i-a readus in hora e cam .. long shot (ca sa nu zic twisted) thinking :)).

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      hora si perceptia
      eu m-am gandit la hora ca toata partea de calificare pe cand tu la ultimele meciuri... asa toata lumea e fericita.

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    rezultatul confirma evolutiile
    Argesul a concreztizat mai bine in ultimile meciuri, iar Ploiestiul care bate Rapidul fara drept de apel (31 de puncte??), reusesete sa piarda acasa de la Mures, echipa iesita din calculele calificarii, Mures ce nu a demonstrat in acest sezon sa isi foloseasca macar la mediu randamentul jucatorilor.
    Concluzia este aratata de finalul jocului: Ploiestiul a fost capabil sa recupereze 22 de puncte. asta dupa ce a reusit initial sa fie cundus la peste 20. Ceea ce pentru mine inseamna instabilitate. Nu e o nota buna pentru Arges ca a ajuns sa castige la limita dupa un avantaj atat de considerabil, Si este in acelasi timp o dovada a inconsistentei Ploiestiului.
    Cu un Sibiu renascut de victoria impotriva Craiovei, Cu o Craiova dornica de a arata pe plan intern ceea ce a dovedit pe plan extern prin castigarea grupei intitiale in FIBA Eurocup, Ploiestiul sta cel mai rau la sanse de calificare. Este opinia mea. Si pe mana lor.

    cu 1 an în urmă (16.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!