Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș se încurcă surprinzător pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.03.2022

FC Argeș se încurcă surprinzător pe terenul lui CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a reușit un sfert patru de excepție și a învins-o pe FC Argeș cu scorul de 78-70. După victoria din etapa 26, gorjenii au un bilanț de 8-18, în timp ce argeșenii au un palmares de 19-6.

Claudiu Alionescu i-a titularizat pe Porter Troupe, Octavian Ilie, Brandon Sly, Dylan Carl și Kendarrius Hamilton. Tudor Costescu a început cu Radu Voinescu, Goran Gajovic, Mladen Jeremic, Raynere Thornton, Toarlyn Fitzpatrick.

Partida a început cu reușita de la semi-distanță a lui Sly. Acesta a reușit și un and-one, după coșul de sub inel al lui Thornton. Troupe a dus scorul la 10-4, după un coș de trei în tranziție. După un timeout al lui Costescu, Porter a furat mingea pe atacul adversarilor și i-a pasat lui Sly care a ajuns la 9 puncte în jumătate de parțial. Seppala a întrerupt run-ul de 11-0 al adversarilor cu un coș de trei. Finlandezul l-a servit mai apoi pe Gontikas, sub panou, iar tabela indica 16-9. Jeremic a înscris și el cinci puncte consecutive, iar Alionescu a cerut timp de odihnă. Măciucă a egalat cu un coast-to-coast layup. Scorul după 10 minute a fost stabilit de tripla lui Morgan.

Ahmed a deschis sfertul doi cu un layup. Nicoară a mărit ecartul la șapte lungimi. Thornton a spart gheața pentru piteșteni cu un dunk spectaculos. Gontikas a înscris și el, iar Alionescu a cerut timeout la 23-22 pentru elevii săi. Gajovic și Măciucă i-au adus pe oaspeți în avantaj. După un and-one al lui Carl, Gajovic a înscris de afară, iar tabela indica 25-32. Avantajul argeșenilor a intrat in double digits după un coș de trei al lui Fitzpatrick. Hamilton a oprit run-ul adversarilor cu un cârlig. La pauza mare, vulturii conduceau cu 36-29.

A doua jumătate a debutat cu tripla lui Fitzpatrick și dunk-ul lui Carl. Jeremic și Fitzpatrick au reușit câte un and-one, iar FC Argeș se distanța la 14 puncte (45-31). Morgan și Sly au mai redus din diferență prin opt puncte reușite. După mai multe ratări de ambele părți, Nicoară a oprit seceta cu un coș pe recuperare ofensivă prin care îi apropia pe gorjeni la opt puncte, înainte ca Jeremic să înscrie pe pătrundere. Troupe a înscris pe sirenă și a dus scorul la 44-50. Porter a luat apoi rolul de servant într-o fază spectaculoasă finalizată de Nicoară. Cu 10 minute înainte de final, oaspeții aveau un avans de șapte lungimi (48-55).

Primul coș din acțiune din sfertul patru a venit după două minute de joc și i-a aparținut lui Jeremic. Ahmed a răspuns cu o triplă. Măciucă a înscris 2 libere pentru a readuce ecartul echipei sale în double figures, dar Troupe a replicat de la distanță. Hamilton i-a urmat exemplul, iar gorjenii veneau la doar patru lungimi distanță (57-61). Thornton a oprit run-ul adversarilor. Gontikas a finalizat spectaculos o acțiune de pick and roll pentru a duce scorul la 65-59. Troupe și-a adus echipa la o posesie cu un coș din spatele semicercului. Târgu Jiu se apropia la un singur punct prin Nicoară. Seppala a înscris de afară, înainte ca Sly să transforme două libere. Troupe a egalat la 68, de la linia de libere, iar Sly i-a dus pe gorjeni la cinci puncte diferență (73-68), prin două reușite din acțiune. În cele din urmă, formația din Orașul lui Brâncuși s-a impus cu 78-70.

Porter Troupe a fost la un singur pas de triple-double (14 puncte, 13 recuperări, 9 pase decisive). Brandon Sly a înscris 24 de puncte și 5 pase decisive, iar Titus Nicoară a terminat cu 14 puncte și 10 recuperări. De cealaltă parte s-a remarcat Toarlyn Fitzpatrick, cu 13 puncte, 14 recuperări și 6 capace.

În următoarea etapă, CSM Târgu Jiu evoluează pe terenul lui CSM Focșani. FC Argeș primește vizita campioanei României, U-BT Cluj.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!