Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș se revanșează pentru eșecul din tur și o învinge pe BC CSU Sibiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.04.2022

FC Argeș se revanșează pentru eșecul din tur și o învinge pe BC CSU Sibiu

FC Argeș Basketball a obținut prima victorie în Liga Națională, după seria de două eșecuri. Piteștenii au trecut de CSU Sibiu cu scorul de 78-73 și au un bilanț de 20-7. Ardelenii au ajuns la 14 victorii și 13 eșecuri.

Liniile de start au fost următoarele

BC CSU Sibiu: Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Olaf Schaftenaar, Rareș Uță

FC Argeș Basketball: Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Toarlyn Fitzpatrick, Kostas Gontikas

Gontikas a dezgehțat tabela cu o reușită din căciulă. Schaftenaar a spart gheața pentru sibieni, din zero grade. Măciucă a replicat în tranziție. Tamulis a înscris prima triplă a disputei și a dus scorul la 7-4. Costescu a cerut primul timeout al confruntării după ce același Tamulis a mărit ecartul la șase lungimi (12-6) cu un nou coș de afară. Fitzpatrick a răspuns de la semi-distanță. Gheorghe a înscris prima triplă a oaspeților, iar diferența devenea de doar un punct, înainte ca Tohătan să bifeze și el un coș de trei. Fitzpatrick a oprit un run de 7-0 al adversarilor, iar după primul sfert, scorul era 20-13 pentru galben-albaștrii.

Gontikas a deschis al doilea parțial cu un layup la inel. Seppala a înscris de afară și îi apropia pe argeșeni la patru lungimi (22-18), înainte de o reușită în interior a lui Padgett. Thornton a răspuns cu un coș-fault. După coșurile lui Tohătan și Gajovic, tabela indica 28-25. Dragoste a replicat cu o pătrundere spectaculoasă, după timeout. Thornton a înscris un coș de trei, prin care piteștenii se apropiau la o posesie (30-28). Tamulis a continuat evoluția bună din spatele semicercului și a dus scorul la 37-31, înainte ca Thornton să înscrie prin același procedeu. La pauza mare, tabela indica 39-38 pentru formația de pe malul Cibinului.

Măciucă a inaugurat a doua jumătate cu un layup prin care trupa din Trivale trecea la conducere. După trei puncte înscrise de Tohătan (un layup și o libera), Jeremic a înscris din spatele semicercului. Seppala a mărit ecartul la trei lungimi (45-42). Uță a oprit run-ul adversarilor, de la linia de libere, iar Sibiul conducea cu 46-45. Tamulis a înscris cu un floater în tranziție și l-a forțat pe Costescu să ceară timeout. Răspunsul lui Thornton a venit printr-un and-one. Blake și Dragoste au dus scorul la 52-47. Gazdele conduceau cu 54-47, înaintea ultimelor 10 minute.

Avantajul sibienilor intra în double-digits, după cârligul lui Uță. Măciucă și Gontikas au înjumătățit diferența (59-54), înainte ca același Uță să înscrie în interior. Tabela indica 61-57, după tripla lui Jeremic. Blake a răspuns prin același procedeu. Jeremic și-a apropiat echipa la doar o lungime, după cinci puncte consecutive. McGrew a răspuns în interior, înainte ca același Jeremic să egaleze la 66. Thornton a înscris și el de afară, după un timeout al ardelenilor. Pratt a redus diferența de la libere, iar Seppala a înscris de la semi-distanță. Fitzpatrick i-a distanțat pe argeșeni la două lungimi cu un coș din interior. Blake a dus scorul la 70-73. Thornton a înscris coșul victoriei pentru FC Argeș, într-un moment în care sibienii au dat semne că pot reveni. Scorul final a fost 78-73.

Raynere Thornton a fost MVP-ul oaspeților și a terminat cu 14 puncte și 7 recuperări, venind de pe bancă. Mladen Jeremic a înscris 17 puncte, iar Toarlyn Fitzpatrick a încheiat cu 9 puncte, 9 recuperări și 2 capace. Justas Tamulis și Javion Blake au înscris câte 16 puncte pentru gazde. Rareș Uță a bifat un double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări.

În etapa următoare, CSU Sibiu evoluează pe terenul lui CSM Focșani. Pentru FC Argeș urmează un meci restant, împotriva celor de la CSM Petrolul Ploiești.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Victorie absolut meritată de cei de la Pitești, care au gestionat excelent finalul de meci.
    Noi am dat impresia că suntem în control 3 sferturi, dar deciziile proaste din teren și mai ales de pe bancă în ultimul sfert ne-au dus la deznodământul acesta care până la urmă este conform cu valoarea celor 2 echipe.
    Arbitrajul din nou absolut oribil, cu greșeli în ambele părți, mai multe probabil în favoarea noastră, dar asta nu scuză până la urmă comportamentul lui Costescu. Nfine, nu că aș avea vreo așteptare de la el...
    Mergem mai departe, amăgindu-ne că un tur de playoff ne salvează sezonul.

    cu 1 an în urmă (10.04.2022) Raspunde
  • Csm.O :

    Sibiu Pitesti
    Am urmărit meciul, un meci câștigat și cu noroc de piteșteni. Cred că Piteștiul e mult mai slabă cu jucătorul grec față de Jeftovic. La cum arată lucrurile Sibiu va juca cu Voluntari, unde îmi doresc ca sibienii să învingă, și chiar cred că se poate câștiga un meci pe terenul ilfovenilor. Pitești nu va avea un meci ușor cu Craiova desi cred că pleacă cu prima șansă, iar Oradea Timișoara va fi foarte echilibrat, cred că se poate ajunge chiar și în meciul 5.

    cu 1 an în urmă (10.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!