Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și-a asigurat calificarea în play-off-ul Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.03.2024

FC Argeș și-a asigurat calificarea în play-off-ul Ligii Naționale

FC Argeș și-a respectat avantajul terenului propriu în confruntarea cu Corona Brașov și s-a impus cu scorul de 83-79, într-un meci din etapa a șasea din Top 10. Trupa din Trivale nu a avut emoții pentru a urca la un bilanț de 9-5, cu care este acum sigură de calificarea în play-off. Formația de sub Tâmpa stă cu 4-10 în clasament.

FC Argeș: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Chris Jones, Nikola Jevtovic

Corona Brașov: David Neacșu, Andrei Petică, CJ Williams, Jacoby Armstrong, Ouszy Barro

Alb-violeții au deschis partida cu trei puncte consecutive, aparținându-le lui Kelly și Jevtovic. Adversarii lor au dublat acest run, prin reușitele din interior ale lui Barro, Williams și Petică. Gazdele au revenit la conducere cu patru puncte ale lui Kelly, care a fost omul startului de meci. El și Armstrong au reușit primele triple ale disputei, prin care scorul indica 12-13. Gavrilă le-a urmat apoi exemplul, iar Armstrong a restabilit egalitatea la 15. Vulturii au încheiat în forță sfertul și, după 10 minute, conduceau cu 25-20.

Allen a deblocat sfertul secund cu un coș pe pătrundere. Armstrong a replicat cu un slam-dunk agresiv peste apărătorii argeșeni. Jevtovic i-a oferit o replică pe măsură, iar duelul celor doi oameni mari a continuat cu un coș cu fault al lui Jacoby. Barro a fost cel care i-a readus pe brașoveni la o diferență de o singură posesie, 33-30. Voinescu a liniștit apele cu o pătrundere spectaculoasă, pentru ca Armstrong și Curry să se dueleze apoi în coșuri de la distanță. Au urmat mai multe momente de joc în care cele două echipe au marcat doar de la linia de libere. Allen și Williams au spart această secetă, iar la pauza mare scorul era 43-39.

Barro a marcat primul coș al reprizei secunde, printr-un layup. Andrieș a punctat prin două aruncări libere, iar Fometescu a semnat un capac de toată frumusețea la tentativa de slam-dunk a lui Oinaru. Kelly a majorat avansul cu un stop-șut de la semi-distanță. Williams a punctat din aceeași zonă cu un fadeaway, dar Ionuț Bâscoveanu s-a văzut nevoit să ceară timeout după ce Fometescu și Andrieș au adus alte cinci puncte pentru gruparea Viola. Printr-un fadeaway, Jevtovic a făcut ca diferența să devină pentru prima oară de două cifre. Run-ul a continuat cu tripla lui Andrieș. Trupa lui Alin Andireș conducea cu 66-57 înaintra actului decisiv.

Armstrong a lovit primul în sfertul al patrulea, dar Allen a readus diferența în double-digits cu un coș din spatele arcului de cerc. Au urmat trei minute sărace în realizări ofensive, întrerupte de un coș pe recuperare ofensivă semnat de către Jones. Smith a majorat avansul la posesia următoare. Gray și Jones au dus un duel la distanță în materie de slam-dunk-uri. Brașovenii au forțat o revenire, dar deficitul de pe tabelă s-a dovedit irecuperabil, iar FC Argeș s-a impus cu 83-79.

Corey Allen a fost din nou liderul argeșenilor, cu 16 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive de pe bancă. Keshawn Curry a contribuit și el cu 13 puncte. Jacoby Armstrong a răspuns cu un double-double impresionant pentru Corona, cu 25 de puncte și 11 reecuperări. 

În runda intermediară de la mijlocul săptămânii viitoare, FC Argeș primește vizita campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, în timp ce Corona Brașov joacă la Sibiu, cu CSU.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball (Dan Potor)

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Meci frumos
    Si victorie clara si necesara in economia clasamentului.
    Sper ca Jevtovic sa-si revina pana miercuri cand vom avea un meci de gala cu U Cluj. Ar fi bine daca putem sa-i intindem putin si sa vedem ce va iesi pe teren - pt ca avem si noi o sansa mica.

    cu 1 lună în urmă (16.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!