Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSM Galați caută prima victorie a anului în etapa a 14-a a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.01.2022

FC Argeș și CSM Galați caută prima victorie a anului în etapa a 14-a a Ligii Naționale

FC Argeș Basketball evoluează în deplasare în etapa a 14-a, împotriva celor de la CSM Galați, într-o partidă de luni, 10 ianuarie, cu începere de la ora 18:00. Ambele formații vin după eșecuri în primele dueluri ale anului.

Piteștenii traversează o perioadă nefastă și au ajuns la patru eșecuri în ultimele șase etape, după înfrângerea de pe teren propriu cu BC CSU Sibiu, scor 77-86. Elevii lui Tudor Costescu au  un bilanț de nouă victorii și patru eșecuri.

Trupa din Trivale a beneficiat de o prestație reușită a pivotului Nikola Jevtovic. Sârbul a încheiat cu 21 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace și un indice al eficienței de +31. El a asigurat ofensivei un plus de stabilitate și a reușit să păstreze un echilibru în defensivă. Fără el pe parchet, ardelenii au dominat la capitolul recuperărilor ofensive, prin Padgett și Uță.

Și Mihai Măciucă a avut un meci bun. Tânărul de 21 de ani a arătat că îi priesc duelurile cu Sibiu. După ce în primăvara lui 2021 a reușit recordul personal de puncte (22) în Liga Națională împotriva acestora, în meciul de la mijlocul săptămânii, acesta a reușit primul meci în double figures din acest sezon. Mihai a încheiat cu 15 puncte, cu 6/11 din acțiune și 2/6 de la distanță.

Jocul din spatele semicercului argeșenilor nu a funcționat în derby-ul vulturilor. În afara lui Mladen Jeremic (3/5) și Mihai Măciucă (2/6), restul jucătorilor din echipa gazdă au avut un total de 2 reușite din 25 de încercări. Acest lucru a surpins, întrucât FC Argeș ocupă locul cinci în clasamentul procentajelor aruncărilor din afara semicercului.

De cealaltă parte, CSM Galați a pierdut surprinzător duelul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Harghitenii au bifat doar a doua victorie stagională împotriva oaspeților pregătiți de Florin Nini.

Scorul final al acelei confruntări a fost 75-69, după o prestație excelentă a lui Mihajlo Bogdanovic, care a fost numit și MVP-ul etapei. Dunărenii au avut trei jucători în double digits la capitolul punctelor.

Este vorba despre Javon Masters (18 puncte), Kareem Brewton (16) și Matt Milon (15). Autohtonul Marius Ciotlăuș a cochetat cu un double double. Acesta a încheiat cu 8 puncte, 8 recuperări și 2 capace în 25 de minute de joc.

Insuccesul gălățenilor din primul meci al anului a fost acoperit de prestația excelentă din returul sferturilor de finală ale Cupei României. Acolo, CSM a câștigat categoric meciul cu Athletic Constanța (90-59) și a obținut accesul în Final 4-ul competiției, alături de U-BT Cluj, SCM Craiova și CSO Voluntari.

Javon Masters a fost artizanul răsturnării scorului din partida tur. Acesta a încheiat partida cu 27 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Kareem Brewton a avut 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Înaintea disputei cu CSM Miercurea Ciuc, gazdele meciului de mâine aveau trei victorii la rând în Liga Națională, împotriva celor de la Steaua, Rapid și SCM Timișoara.

FC Argeș și CSM Galați s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon, în primul tur al Cupei României, unde moldovenii au avut câștig de cauză, cu scorul general de 158-157. În sezonul trecut al LNBM, cele două formații și-au împărțit victoriile.

Meciul de luni va fi transmis live pe canalul de YouTube al FRB TV, începând cu ora 18:00.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!