Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc în derby-ul etapei din Conferința B

FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc în derby-ul etapei din Conferința B

În cursul serii de luni, 18 decembrie, va avea loc derby-ul etapei cu numărul 13 în Conferința B a Ligii Naționale. FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc într-un meci televizat, miza fiind primul loc în această grupă.

FC Argeș a ratat șansa, prin înfrângerea de la Râmnicu Vâlcea, să aibă o victorie în plus în clasament față de CSM Oradea înaintea confruntării directe. Piteștenii au pierdut cu 69-73 în fieful nou-promovatei și au astfel 9-2 bilanț, precum și un meci mai mult disputat decât vicecampioana în exercițiu.

„Leii Roșii” au câștigat la precedentele nouă apariții în campionat și singurul pas greșit în această ediție a Ligii Naționale îl reprezintă acel 66-79 de acasă, cu CSU Sibiu, din debutul lunii noiembrie. Echipa antrenată de Cristian Achim are cinci victorii în tot atâtea partide jucate în deplasare.

În tur, CSM Oradea a trecut cu 78-74 de FC Argeș, Nijal Pearson (21 de puncte, 6 recuperări, 8/13 din acțiune) și Naje Smith (18 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții, 8/9 din acțiune) fiind cei mai eficienți jucători din cele două tabere. Bihorenii au șapte victorii consecutive în duelurile cu FC Argeș, alb-violeții fiind ultima dată mai buni pe 12 martie 2022, într-un joc terminat cu 82-63.

Vicecampioana va fi lipsită de Nikola Markovic și Jon Arledge la Pitești, după cum s-a anunțat pe site-ul clubului, iar în privința lui Erick Neal se va lua o decizie în ziua jocului. Conducătorul de joc american nu a evoluat în partida cu Niners Chemnitz, din FIBA Europe Cup, după ce a suferit o accidentare la ultimul antrenament înaintea întâlnirii cu nemții.

Pe lângă bilanțul de care dispun, FC Argeș și CSM Oradea sunt două dintre cele mai bune echipe ale campionatului la nivelul aruncărilor de două puncte, ambele având peste 56% în acea zonă. Bihorenii aruncă cel mai precis din toată liga la libere (79%) și sunt pe locul secund la puncte (84.0) sau eficiență (103.0 index).

La nivel individual, Nikola Jevtovic iese în evidență mai ales pentru FC Argeș (16 puncte, 7.7 recuperări în medie), iar Raijon Kelly a contribuit până acum cu 5.2 pase decisive. Nijal Pearson răspunde cu 13.2 puncte pentru Oradea, iar Cătălin Baciu are 7.6 recuperări. Erick Neal este unul dintre cei mai buni pasatori ai ligii, cu o medie de 7.8 assist-uri.

Derby-ul dintre FC Argeș și CSM Oradea va avea loc luni, 18 decembrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe Digisport 2, Prima Sport 1, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!