Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești deschid etapa cu numărul 19 din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.02.2022

FC Argeș și CSM Petrolul Ploiești deschid etapa cu numărul 19 din Liga Națională

FC Argeș Pitești și CSM Petrolul Ploiești deschid etapa cu numărul 19 a Ligii Naționale într-un meci ce va avea loc vineri, 4 februarie, de la ora 17:30.

Alb-violeții au început anul cu stângul, cu o înfrângere pe teren propriu împotriva celor de la BC CSU Sibiu, scor 77-86. Din acel moment, echipa este neînvinsă, înregistrând cinci succese consecutive. Trei dintre ele au venit chiar pe teren propriu.

FC Argeș a trecut pe rând de CSM Galați, Rapid București, CSM Miercurea Ciuc, SCM Timișoara și CSM Focșani. Ofensiva trupei lui Tudor Costescu a fost la cel mai înalt nivel în această serie de victorii, punctând de fiecare dată peste 80 de puncte.

În ultima etapă, piteștenii s-au impus în Vrancea, pe terenul lui CSM Focșani, cu scorul de 89-58. Goran Gajovic a fost cel mai bun marcator al oaspeților. El a terminat cu 19 puncte și 7 recuperări. Căpitanul trupei din Trivale traversează o formă bună, având medii de 16 puncte, 5 recuperări și 2.5 pase decisive în ultimele patru prezențe pe parchet.

Și Toarlyn Fitzpatrick traversează o pasă bună în acest punct al stagiunii. Americanul l-a înlocuit pe Nikola Jevtovic ca pivot titular, sârbul suferind o accidentare la inghinali. În ultimele cinci meciuri, Fitz înregistrează următoarea linie de statistică: 13.2 puncte, 8 recuperări, 4.5 pase decisive și 2 capace pe meci.

De cealaltă parte, CSM Ploiești nu a mai evoluat de mai bine de două săptămâni în Liga Națională, de la succesul de pe teren propriu cu CSM Galați, scor 86-81.

Prima dată, confruntarea cu Rapid București din etapa a 17-a a fost amânată din cauza unor cazuri pozitive în tabăra prahovenilor. În runda următoare, a venit rândul galben-albaștrilor să fie cei puși în situația de a nu putea evolua, deși erau sănătoși, în urma unor teste pozitive din cadrul lotului celor de la CSM Miercurea Ciuc.

Astfel, în ultima prezență pe parchet a elevilor lui Mihai Popa, aceștia au bifat o a doua victorie consecutivă. Prahovenii au condus pe tot parcursul meciului cu CSM Galați. Cu toate acestea, deși au avut un avans de 22 de puncte în sfertul trei, gazdele au fost aproape să cedeze inițiativa în ultimul parțial.

Earl Watson a încheiat acea confruntare cu 23 de puncte, 4 recuperări și 3 capace. Jonathan Jordan a flirtat cu un triple double, terminând cu 9 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. Bogdan Popa a avut cea mai bună performanță stagională și a înregistrat 16 puncte și 9 recuperări.

Popa se află pe lista de urgență a lui Dragan Petricevic pentru confruntarea cu Albania. De pe această listă a fost convocat Christian Chițu, care îl va înlocui pe Dragoș Diculescu în lotul Vulturilor pentru disputa de la sfârșitul acestei luni.

În tur, în etapa a patra, FC Argeș s-a impus cu 74-70 pe terenul celor de la CSM Ploiești, într-un moment în care cele două echipe aveau victorii pe linie. De atunci, piteștenii au ajuns la un record de 14-4, pe când Petrolul are șapte succese și nouă înfrângeri.

Meciul de vineri va fi transmis în direct de DigiSport și LookSport.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!