Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSM Târgu Mureș țintesc a doua victorie stagională în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.10.2022

FC Argeș și CSM Târgu Mureș țintesc a doua victorie stagională în LNBM

FC Argeș și CSM Târgu Mureș se duelează într-unul dintre cele mai atractive meciuri ale zilei de sâmbătă în Liga Națională. Disputa va avea loc în Sala Sporturilor din Trivale de la ora 18:00.

Gazdele confruntării din etapa a cincea vin după primul succes obținut în LNBM în această stagiune și totodată al doilea în toate competițiile. Piteștenii au trecut de SCM U Craiova cu scorul de 79-71. Deși au condus și la 22 de puncte, argeșenii le-au permis adversarilor să conducă în sfertul patru, dar au fost mai insipirați în ultimele minute și au obținut victoria.

Partida de sâmbăta trecută a reprezentat debutul lui Bruce Massey în tricoul vulturilor alb-violeți. Fundașul american a reușit deja să încânte publicul argeșean prin reușitele sale de la distanță și a încheiat disputa cu SCM U Craiova cu 10 puncte în mai puțin de 15 minute.

Până la acest meci, FC Argeș a avut o săptămână de pauză, întrucât ocupanta locului patru la finalul stagiunii precedente a stat în etapa cu numărul patru. Înainte de această perioadă de odihnă, argeșenii au pierdut cu campioana en-titre, U-BT Cluj, scor 85-98, după o partidă în care au ținut aproape preț de trei sferturi. În prima etapă, trupa din Trivale avea să piardă la o singură posesie, 87-90 cu BC CSU Sibiu.

În Cupa României, FC Argeș a reușit să își asigure un loc în Final 8-ul competiției, în ciuda faptului că a încheiat pe locul doi în grupa A. Argeșenii au câștigat cu 96-58 în fața Petrolului, dar au pierdut cu 79-97 în fața Oradiei. Golaverajul de +20 le-a asigurat calificarea în turul următor.

De cealaltă parte, CSM Târgu Mureș are un bilanț similar în Liga Națională. Nou-promovata a început cu dreptul campionatul, cu un succes la 20 de puncte în fața celor de la CSM Târgu Jiu. De atunci, echipa a pierdut cu 80-86 în fața celor de la CSU Sibiu și la un singur punct în fața celor de la CSM Petrolul Ploiești (86-87).

Disputa cu prahovenii a fost și prima de pe teren propriu în noul sezon pentru elevii lui George Trif. Aceștia au fost conduși la 15 puncte în meciul de săptămâna trecută, dar au avut șansa de a câștiga la ultima posesie. Goran Gajovic a avut mingea în ultimele secunde, iar tabăra mureșenilor a cerut cu insistență un fault pe aruncare după acel atac.

În Cupa României, CSM Târgu Mureș păstrează în continuare șanse de calificare din postura de lucky-loser, după un succes cu 84-62 în fața celor de la Miercurea Ciuc și un eșec cu 79-83 în fața lui CSO Voluntari. Accesul lor în faza următoare depinde de rezultatele din Grupa B, unde vor evolua SCM U Craiova, CSM Constanța și Laguna București.

Pentru FC Argeș, Nikola Jevtovic este liderul la două dintre cele trei categorii importante de statistică. Sârbul conduce la puncte (16 pe meci) și recuperări (6.7 pe meci), în timp ce Trey Freeman este cel mai bun pasator al echipei (5 assist-uri pe meci). La Târgu Mureș, liderii acestor ierarhii sunt Jonathan Person (16.7 puncte și 5.7 pase decisive pe meci), respectiv Szabolcs Santa (11.7 recuperări pe meci).

Disputa dintre FC Argeș și CSM Târgu Mureș va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!