Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSO Voluntari, duel direct pentru poziția a treia în clasament

FC Argeș și CSO Voluntari, duel direct pentru poziția a treia în clasament

Un alt duel cu miză importantă în penultima rundă a Top 10 va avea loc vineri, 29 martie, la Pitești. FC Argeș și CSO Voluntari luptă pentru clasarea pe poziția a treia la finalul sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin.

Piteștenii n-au avut parte de o săptămână precedentă bună și au pierdut ambele jocuri (63-78 vs. U-BT Cluj, respectiv 71-94 vs. Dinamo), astfel că au ajuns să aibă emoții pentru păstrarea poziției a treia. Echipa antrenată de Nebojsa Vidic are un bilanț de 9-7 înaintea penultimei etape din Top 10 și a suferit înfrângeri consecutive pentru prima dată din decembrie încoace. Atunci, trupa viola a avut trei rezultate negative la rând în Conferința B.

CSO Voluntari va face deplasarea la Pitești după o perioadă foarte aglomerată. Pe lângă cele două jocuri din campionat (87-95 vs. Oradea și 93-74 vs. Constanța), ilfovenii au jucat recent în playoff-ul European North Basketball League. „Troublemakers” au întors deficitul adunat la Tartu și s-au impus cu 92-69 pe teren propriu, rezultat prin care au obținut calificarea în Final Four. Voluntari abordează penultima etapă din Top 10 cu un bilanț de 8-8.

Meciul tur dintre Pitești și Voluntari, din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”, a adus o revenire importantă pentru argeșeni. Aceștia au întors de la -16 și au reușit să câștige cu 82-79. Nikola Jevtovic și Trevon Allen au încheiat cu câte 25 de puncte. Sârbul a lipsit de pe foaia oficială în etapa trecută, când FC Argeș a pierdut cu Dinamo.

Dată fiind situația din clasament, miza partidei din Pitești Arena este foarte mare. Gazdele vor încheia în mod cert pe poziția a treia cu o victorie, indiferent de scor. În schimb, CSO Voluntari va avea nevoie de un succes la minim patru puncte pentru a beneficia de avantajul rezultatelor directe în cazul unei egalități la finalul sezonului regulat.

Ilfovenii au arătat mai bine în ofensivă pe parcursul fazei secunde (85.4 puncte), în vreme ce argeșenii au ajuns pe ultima poziție din Top 10 la acest detaliu, cu 77.3 puncte pe meci. Lupta la recuperări și assist-uri este extrem de echilibrată, FC Argeș fiind mai bună la aruncările din interiorul arcului de cerc (55.5 - 52.6%), iar CSO Voluntari în cazul celor de la mare distanță (40.7 - 33.8%).

Impactul lui Kodi Justice în echipamentul alb-albastru a fost unul foarte important și în patru apariții din Top 10 a adunat 15.8 puncte. Puțin mai bine stă Corey Allen, cu 16 puncte pe meci pentru FC Argeș, dar în opt apariții. Naje Smith s-a evidențiat pentru gruparea viola prin procentajul extrem de bun la aruncările de două puncte, 75%, după ce a fost precis în 36 de cazuri din 48 de încercări.

Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Vlad Cotrobaș vor arbitra partida din Pitești Arena.

Întâlnirea dintre FC Argeș și CSO Voluntari va avea loc vineri, 29 martie, de la ora 19.30 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!