Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSO Voluntari se întâlnesc în reeditarea duelului pentru medalia de bronz din sezonul trecut

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.11.2021

FC Argeș și CSO Voluntari se întâlnesc în reeditarea duelului pentru medalia de bronz din sezonul trecut

FC Argeș Basketball primește vizita celor de la CSO Voluntari în etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Disputa va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 18:00. Cele două echipe s-au duelat și în meciurile pentru medalia de bronz a ediției precedente de campionat.

Alb-violeții au un început excelent de sezon, cu un bilanț de 7 victorii și o înfrângere. Singurul eșec a venit chiar săptămâna trecută, în duelul cu vicecampioana en-titre, CSM Oradea.

Într-un meci disputat în deplasare, trupa antrenată de Tudor Costescu a pierdut la o singură posesie, scor 63-60, deși s-a aflat în avantaj înaintea ultimelor cinci minute de joc.

Experiența adversarilor și-a spus cuvântul, iar Kris Richard și Stephen Holt au reușit să întoarcă soarta partidei pentru a le administra oaspeților acelei confruntări prima înfrângere stagională.

Nikola Jevtovic a avut din nou o prestație excelentă. La doar 4 zile după ce în meciul cu SCM Craiova a bifat un indice de eficiență de +35, coroborat cu 22 de puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive, pivotul sârb a fost la +20 cu 21 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, fiind cel mai bun marcator al disputei.

Cu o medie de 15.4 puncte pe meci, Jevtovic se află pe locul 2 în ierarhia formației argeșene, la doar 0.4 sutimi de conaționalul său, Mladen Jeremic. Acesta are un procentaj de 48% al aruncărilor din acțiune și de 41% la aruncările de la trei puncte.

Tudor Costescu s-a confruntat cu mai multe probleme de lot în aceste nouă meciuri din Liga Națională. Ilari Seppala a ratat primele 5 meciuri. După 2 prezențe pe teren cu Athletic Constanța și Steaua București, finlandezul a ratat și confruntarea cu Craiova. El a revenit pe teren în meciul cu CSM Oradea în care și-a înregistrat recordul personale de pase decisive în această stagiune: 6.

Goran Gajovic a lipsit de pe teren în ultimele trei etape. După 5 dispute în care a înregistrat statistici de 11.2 puncte, 5.2 recuperări și 2.4 pase decisive, „Gajo” nu a mai evoluat. Starea sa de sănătate este incertă pentru duelul de sâmbătă.

Pe de altă parte, CSO Voluntari vine după o serie de trei victorii consecutive, în întâlnirile cu CSM Galați, Rapid București și Miercurea Ciuc. Toate cele trei succese au înregistrat diferențe în double digits, iar ultimele două meciuri au fost tranșate la 36, respectiv 29 de puncte. Elevii lui Sasha Ocokoljic au un bilanț de 5 victorii și o înfrângere și au cu 2 dueluri mai puțin disputate. Este vorba despre cel SCM Timiloara, amânat din cauza participării ilfovenilor în preliminariile Europe Cup și cel cu U-BT Cluj, amânat din cauza problemelor de lot.

În ultimul meci, cel cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, au avut o prestație excelentă din spatele semicercului și au punctat de 19 ori dintr-un total de 31 de aruncări. Această performanță ocupă locul 2 în categoria reușitelor de trei puncte într-un meci, după recordul celor de la FC Argeș, înregistrat tot cu trupa harghiteană (20).

Roland Torok și Toddrick Gotcher au contribuit cu 12 dintre aceste coșuri de la distanță. Jucătorul convocat la naționala României a avut cea mai bună prestație personală din acest sezon și a înregistrat 23 de puncte și 7 recuperări.

Astfel, meciul direct dintre FC Argeș și Voluntari va pune în față două echipe cu un joc extraordinar din spatele semicercului. Rămâne de văzut dacă cele două se vor ridica peste nivelul statisticilor înregistrare de la distanță în cele două meciuri pentru medalia de bronz.

Atunci, piteștenii au câștigat ambele confruntări directe pentru a își asigura locul 3 la finalul campionatului. Duelul de pe terenul ilfovenilor s-a încheiat cu 74-78 pentru oaspeți, iar meciul 2 a fost tranșat de vulturii alb-violeți pe teren propriu, cu scorul de 79-61. Jeremic a înscris atunci 24 de puncte.

Meciul de sâmbătă va putea fi urmărit pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Curios
    derbiul zonei sud nu intereseaza nicio televiziune !
    Cam rusinos... si ne miram de "manelizarea" tarii. Folbal, folbal si iar folbal. De fapt, cred ca mai corect ar fi "fecalizarea" tarii avind in vedere "vedeta" televizunilor de sport. Imi este usor gretica cind deschid digisport.ro la al doilea articol unul cu ciobanasul din Piperea. Cel mai tare e ca o declaratie de doua propozitii este tratata in sase articole. Ceva de speriat...

    cu 2 ani în urmă (19.11.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      corect
      publicatiile astea care se vor de sport sunt mai mult de scandal. doar niste articole jenante care se vor a fi despre fotbal, in rest afli doar cine cu cine se culca si care ce bea rusine tuturor.

      cu 2 ani în urmă (19.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!