Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSU Sibiu se întâlnesc în etapa a 13-a a Ligii Naționale

FC Argeș și CSU Sibiu se întâlnesc în etapa a 13-a a Ligii Naționale

FC Argeș Basketball și BC CSU Sibiu joacă miercuri, 5 ianuarie, în derby-ul etapei a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul va fi ultimul din această rundă, după ce meciul Stelei cu CSO Voluntari a fost amânat.

Piteștenii n-au jucat din 18 decembrie 2021, deplasarea de pe terenul lui U-BT Cluj reprezentând ultimul meci oficial pentru formația antrenată de Tudor Costescu pe plan intern. FC Argeș a pierdut acel meci cu 78-74, suferind al treilea eșec stagional. Gruparea viola este pe locul 4 în clasament înaintea acestei etape, cu 9-3 bilanț.

CSU Sibiu a evoluat în sferturile Cupei României, unde a avut o serie cu CSO Voluntari, galben-albaștrii pierzând ambele manse cu gruparea din Ilfov. Voluntariul a obținut calificarea în Final Four cu 155-128 la general. În campionat, Sibiul a câștigat trei din ultimele patru partide și are 4-8 bilanț, de ajuns pentru poziția a 12-a în clasament.

Ultimul duel direct între Argeș și Sibiu a fost în primul tur de playoff din sezonul trecut al LNBM, atunci piteștenii impunându-se în fața formației de pe malul Cibinului cu 77-65. FC Argeș a câștigat ambele dueluri din Sala Transilvania (91-83 în primul joc), Mladen Jeremic remarcându-se în acea serie pentru gruparea alb-violetă, cu 19 puncte în medie și 58% din spatele arcului de cerc.

Mihai Măciucă a reușit un career high în Liga Națională în primul meci al acelei serii, când a terminat cu 22 de puncte (4/9 de la distanță) și 4 recuperări. Românul a replicat cu 7 puncte, 5 intercepții, 3 recuperări și 2 pase decisive în al doilea meci.

Principalul marcator al seriei a fost Xavier Rathan-Mayes, cu 24.5 puncte în medie. Fostul jucător al Sibiului a avut atunci opt meciuri la rând terminate în double figures în LNBM. Per total, americanul a marcat o singură dată mai puțin de 10 puncte în cele 15 apariții pentru CSU Sibiu în campionat.

Nouă jucători ai Piteștiului s-au regăsit pe foaia de joc în fața Sibiului în playoff-ul din sezonul precedent

Justas Tamulis și Rareș Uță vor reveni la Pitești, de data aceasta ca adversari, cei doi evoluând în Trivale în sezonul 2019-20 (Tamulis) respectiv 2020-21 (Uță).

FC Argeș are lotul aproape asemănător față de ultima întâlnire cu CSU Sibiu, din lotul lui Tudor Costescu plecând de atunci Gary Talton, Tony Bishop, Rareș Uță și Bogdan Popa, cel din urmă lipsind în seria din playoff.

Piteștenii sunt în primele șase formații din campionat la media de puncte marcate, recuperări, assist-uri, eficiență, intercepții și capace, având de asemenea procentaje mai bune din acțiune decât Sibiul (54.9% la 2 puncte și 37% la 3 puncte). Formația pregătită de Miguel Angel Hoyo are medie asemănătoare de puncte cu Argeșul, 80.8, și stă mai bine la assist-uri (19.2) respectiv procentajul aruncărilor libere transformate (73.1%).

FC Argeș a avut cel puțin trei oameni în double figures la finalul ultimelor cinci partide, Mladen Jeremic fiind cu 13.9 puncte principalul marcator al echipei, sârbul fiind urmat de Nikola Jevtovic (8.9 recuperări) și Ilari Seppala (4.3 pase decisive). Justas Tamulis are peste 20 de puncte în medie în ultimele patru partide din campionat, lituanianul fiind pe locul secund în LNBM la acest capitol statistic. Tanner McGrew (7.9 recuperări) și Lucas Tohătan (4.4 pase decisive) sunt ceilalți lideri ai sibienilor la principalele date statistice.

Duelul din Trivale va fi transmis pe Digisport 4, Look Sport + și YouTube FRB TV începând cu ora 17.00.

*foto: arhivă Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!